Lees artikelen over de kennis en ervaringen van ELLBRU

Industrie 4.0: de toekomst van de industrie

Industrie 4.0: de toekomst van de industrie

kennis

De industriële sector heeft aanzienlijke transformaties ondergaan. Een veelbewogen ontwikkeling is de opkomst van Industrie 4.0: een revolutie die de manier waarop we produceren, communiceren en samenwerken in de industrie volledig heeft veranderd.

Lees verder
Aerodynamisch engineer Verbakel Innovation Nadine Duursma

Nadine: ‘5.000 vliegtuigvleugels in één nacht’

interview

Nadine is ambitieus, nieuwsgierig én creatief. Zo wil ze in haar toekomstige carrière een bijdrage leveren aan een ruimtemissie. Wij gaan met haar in gesprek hoe deze ambitie is ontstaan en aan welke innovatieve en duurzame projecten zij momenteel werkt.

Lees verder
technisch adviseur PVM Koen Lenders

Koen: ‘Blij dat ik nu écht dicht bij de techniek sta’

interview

Sinds november 2022 is Koen werkzaam als technisch adviseur bij PVM. Hij vertelt ons meer over o.a. zijn bijdrage aan verduurzamingsadviezen, de optimale inzet van data en waarom hij met plezier op de fiets springt om naar zijn werk te gaan.

Lees verder
De invloed van de energietransitie op de bouw- en vastgoedsector

De invloed van de energietransitie op de bouw- en vastgoedsector

kennis

Door de energie-efficiëntie te verbeteren en over te stappen op duurzame energiebronnen kan de bouw- en vastgoedsector een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de broeikasgas uitstoot en het behalen van klimaatdoelstellingen.

Lees verder
Projectbezoek bio-energiecentrale Amsterdam

Projectbezoek bij bio-energiecentrale Amsterdam

interview

Cor Kamphuis is nu ruim drie jaar werkzaam als plantmanager bij de bio-energiecentrale van AEB Amsterdam. Hij nodigde ons uit voor een indrukwekkende rondleiding in de fabriek die hij met zijn team heeft ontwikkeld in de afgelopen jaren.

Lees verder
opzichter dagelijks onderhoud Woonforte Daphne den Otter

Daphne: ‘Blij om iets te betekenen voor mensen met een lager inkomen’

interview

Als opzichter dagelijks onderhoud bij Woonforte zet Daphne zich in voor mensen die het wat minder breed hebben. Benieuwd hoe haar werkdagen bij deze woningcorporatie eruitzien? En met welke technische uitdagingen ze dagelijks te maken heeft?

Lees verder
Maintenance Management Professional Compris Shailin Sewmangel

Shailin: ‘Veel issues zijn op te lossen door innovatie binnen de techniek'

interview

Shailin vertelt ons o.a over zijn carrièrekeuzes, zijn dagelijkse werkzaamheden, de technische uitdagingen waar hij dagelijks mee te maken heeft, de projecten waar hij aan werkt en zijn visie op asset/onderhoudsmanagement.

Lees verder
Junior calculator Thunnissen Luc Lommen

Luc: ‘Trots als de bouwprojecten gerealiseerd zijn die ik heb gecalculeerd'

interview

Luc neemt ons mee in zijn zoektocht naar een passende baan, de bouwwerkwijze van Thunnissen, de technische uitdagingen in zijn functie, zijn persoonlijke ontwikkeling binnen de functie/het bedrijf en geeft ons een kijkje in zijn werkdag als junior calculator.

Lees verder
Adviseur duurzaamheid PVM Harm en Sacha

In gesprek met Harm & Sacha: adviseur duurzaamheid bij PVM

interview

De hogere gasprijzen en stijgende zonuren in Nederland brengt veel Nederlanders in actie; van het investeren in zonnepanelen tot aan het installeren van warmtepompen. Samen met Harm en Sacha gaan wij in gesprek over duurzaamheid en circulariteit.

Lees verder
Technisch ontwerper Kraaijvanger Architects Luca Ouwehand

Luca: ‘De beste ontwerpen maak je met elkaar’

interview

We zitten aan tafel met Luca Ouwehand die sinds mei 2022 werkzaam is bij Kraaijvanger Architects in de rol van technisch ontwerper/BIM-modelleur. We spreken met Luca o.a. over haar passie voor architectuur, duurzaamheid en mixed-use projecten.

Lees verder
Modulaire woning: de realisatie van een toekomstbestendig gebouw

Modulaire woning: de realisatie van een toekomstbestendig gebouw

kennis

Een groot tekort aan (starters)woningen in Nederland. Het bouwen van huizen zal en moet sneller gaan én goedkoper worden. Wij nemen je mee in één van deze oplossingen: modulair bouwen.

Lees verder
Michael Hop Arvid Duijzer ModuleMakers

Duurzame gebouwtechnologie in hanteerbare modules

interview

ModuleMakers heeft een duidelijk doel voor ogen: met modulaire gebouwtechnologie een bijdrage leveren aan slimmere, schonere en gezondere gebouwen – en daarmee aan een betere wereld.

Lees verder
Digitalisering in de bouw

Het belang van digitalisering in de bouw

kennis

Door de digitale transitie die de bouwsector doormaakt zal je straks zo min mogelijk papieren documenten zien. Benieuwd naar het belang van digitalisering in de bouwsector? Wij vertellen je er meer over.

Lees verder
Procesverbeteraar Hemubo Service & Mutatie Janne Heuvelman

Als vrouw in de bouw werken - voor Janne een groot plezier

interview

Janne vindt het écht leuk om bij te dragen aan de bouw tussen de vele mannen. Als procesverbeteraar aan haar de taak om de bouwkundige en bedrijfsmatige processen binnen Hemubo Service & Mutatie te verbeteren.

Lees verder
Tendermanager Hemubo Boris Duijst

Boris: “Voor elk bouwproject geldt dat duurzaamheid voorop staat”

interview

Boris wist één ding zeker: hij wilde iets met duurzaamheid en planologie gaan doen. Sinds april 2021 is hij als tendermanager bij Hemubo werkzaam, op de afdeling Conceptontwikkeling.

Lees verder
Uitvoerder DGO Hemubo Nacer Chaouch

Een kijkje in de werkdag van Nacer: uitvoerder DGO bij Hemubo

interview

Nacer Chaouch, uitvoerder DGO bij Hemubo, geeft ons een kijkje geven in hoe zijn werkdag eruitziet, met welke stakeholders hij dagelijks te maken heeft en voor welke technische uitdagingen hij soms komt te staan.

Lees verder
Projectbezoek Sluizencomplex Terneuzen

Projectbezoek Sluizencomplex Terneuzen

ervaring

Jan, uitvoerder bij Heijmans infra, nodigde ons uit voor een rondleiding op het indrukwekkende beheer- en onderhoudsproject van het sluizencomplex Terneuzen.

Lees verder
Uitvoerder Strukton Worksphere Dennie van der Gracht

Aan tafel met Dennie: uitvoerder bij Strukton Worksphere

interview

Dennie is sinds november 2020 aan de slag als uitvoerder bij Strukton Worksphere, via ELLBRU. Een jaar later is hij bij Strukton Worksphere in dienst getreden. Benieuwd hoe hij als hovenier in de bouwwereld terecht is gekomen?

Lees verder
NEN 2580 specialist Schiphol Anna Kovács

In gesprek met Anna Kovács: NEN 2580 specialist op Schiphol

interview

Anna Kovács kwam ruim vier jaar geleden in contact met ELLBRU. Al snel was ze enthousiast over de rol van ‘NEN 2580 specialist’ bij één van onze opdrachtgever op Schiphol. Nog steeds werkt ze met plezier in deze functie.

Lees verder
10 tips voor een goed en succesvol sollicitatiegesprek

10 tips voor een goed en succesvol sollicitatiegesprek

kennis

Je hebt het goede nieuws ontvangen dat je op sollicitatiegesprek mag komen! Tijd om je voor te bereiden op dit belangrijke gesprek. Maar hoe pak je dit het beste aan? Wij delen met jou 10 tips voor een succesvol sollicitatiegesprek.

Lees verder
Kwaliteit toetser-werkvoorbereider Mulder Schilders Hemubo

Hoe Durmus de rollen kwaliteit toetser én werkvoorbereider combineert

interview

Ruim twee maanden is Durmus Kara werkzaam als kwaliteit toetser/werkvoorbereider bij Mulder Schilders (onderdeel van Hemubo) via ELLBRU. Hij ging met ons op pad om ons een kijkje te geven in zijn dagelijkse werkzaamheden.

Lees verder
Bouwkundig tekenaar Ryan Daun Architekten Cie

Ryan: "Het is in Revit vooral de kunst om slim te werken"

interview

Je hebt een bachelor in de richting van architectuur in de pocket. Maar dan? Kies je ervoor om meteen door te gaan met het volgen van een master? Of ga je je op de arbeidsmarkt begeven? Ryan Daun koos voor het laatste.

Lees verder
Enrico van de Voorde projectmanager Koers

Op projectbezoek bij Enrico van de Voorde: projectmanager bij Koers

interview

Enrico van de Voorde is sinds 21 juni werkzaam als projectmanager bij Koers via ELLBRU. In de afgelopen drie maanden heeft hij hard gewerkt aan de renovatie van de basisschool ‘Auris De Weerklank’ in Alphen aan den Rijn.

Lees verder
Paul Kerkhoven projectleider renovatie verduurzaming Pré Wonen

In gesprek met Paul: projectleider renovatie bij Pré Wonen

interview

Paul gaf ons een rondleiding in Beverwijk waar hij is gestart met een groot renovatieproject waar 156 sociale huurwoningen worden gerenoveerd. Sinds 1 juli is hij als projectleider renovatie/verduurzaming bij Pré Wonen gestart.

Lees verder
Constructief Revit modelleur Mirella Ferwerda Faas & van Iterson

Mirella: "Blij dat ik mijn technische inzicht hier goed kan gebruiken"

interview

Mirella Ferwerda is sinds juni werkzaam als constructief Revit modelleur bij Faas & van Iterson via ELLBRU. Met haar grote passie voor constructies wist ze één ding zeker: ik wil in mijn nieuwe baan graag aan de slag met mijn constructiekennis!

Lees verder
Prefab bouwen: duurzaam, modern én bovenal snel

Prefab bouwen: duurzaam, modern én bovenal snel

kennis

Prefab bouwen begint een steeds populairdere manier van bouwen te worden in Nederland, niet in het minste vanwege het groeiende woningtekort, de toenemende huisprijzen en het tekort aan vakmensen.

Lees verder
Mike van Roermund businessmanager installatietechniek ELLBRU

Mike: "Persoonlijk en oprecht zijn, dat is mijn kracht"

interview

Mike van Roermund is sinds februari 2021 aan de slag als businessmanager installatietechniek bij ELLBRU. Hij is blij om onderdeel te zijn van een vooruitstrevende organisatie waarbij hij het gevoel heeft dat hij écht het verschil kan maken!

Lees verder
Jasper van der Voort teamlead installatietechniek ELLBRU

Jasper: "Mensen helpen met een carrièrestap, daar doe ik het voor"

interview

Vanaf maart 2020 is Jasper van der Voort werkzaam als teamlead installatietechniek bij ELLBRU. Het meenemen van mensen in zijn enthousiasme voor techniek, dat is volgens Jasper één van de leukste aspecten van zijn baan. 

Lees verder
Junior werkvoorbereider werktuigbouwkunde Bosman Bedrijven

Een werkdag uit het leven van een junior werkvoorbereider

interview

Julian Wessel is sinds september werkzaam als junior werkvoorbereider bij Bosman Bedrijven. Benieuwd hoe een werkdag van een werkvoorbereider eruitziet? Hij geeft jou een kijkje in zijn dagelijkse werkzaamheden.

Lees verder
Casper van Deelen BIM-regisseur Van Wijnen

Casper: "Het delen van mijn parate kennis is het mooiste van mijn rol"

interview

Sinds 1 september is Casper van Deelen werkzaam als BIM-regisseur bij Van Wijnen. In zijn zoektocht naar dé juiste baan kwam hij gaandeweg steeds meer tot de realisatie waar zijn echte drijfveer ligt, namelijk BIM.

Lees verder
Remke Abrahams bewonerscoördinator Hemubo

Remke: "Fijn om op deze manier bij te dragen aan de bouw"

interview

Op 1 december 2020 is Remke Abrahams bij Hemubo als bewonerscoördinator / communicatieadviseur aan de slag gegaan. Ze vertelt hoe een foute klik op LinkedIn tot een uitdagende baan heeft geleid. 

Lees verder
Maura Henkes tendermanager Hemubo

Een werkdag uit het leven van een tendermanager

interview

Maura, René, Justin en Robin zijn met veel plezier werkzaam als tendermanager bij Hemubo. Benieuwd hoe een werkdag van een tendermanager eruitziet? Maura neemt je mee in haar dagindeling, werkzaamheden én verantwoordelijkheden.

Lees verder
Chermaine Felicia HR-adviseur Hemubo

Chermaine: "Ik ben een voorstander voor meer vrouwen in de bouw"

interview

In 2019 startte Chermaine met haar nieuwe functie als HR-adviseur bij Hemubo. Ze is nog iedere dag blij dat ze een carrièreswitch van de zorg naar de bouw heeft gemaakt. Maar hoe is het om als vrouw in de bouwwereld te werken?

Lees verder
Dylan Demmers Interior Design Specialist Tétris

Dylan: "De grootste uitdaging is om te weten wat iemand écht bedoelt"

interview

Sinds april 2019 is Dylan werkzaam als Interior Design Specialist bij Tétris. Hij zocht een uitdaging die zowel aansloot bij zijn passie als waar hij zijn kennis kon vergroten. Via ELLBRU kreeg hij deze carrièrekans aangeboden.

Lees verder
Laith Abubaker Revit modelleur RBM

Laith: "Ik ben enorm blij dat RBM mij deze kans heeft aangeboden"

interview

ELLBRU is bij Laith op bezoek geweest om hem te feliciteren: na een succesvolle periode van detachering via ELLBRU is Laith per 1 juni bij RBM in dienst getreden! Samen met hem kijken we terug op deze periode.

Lees verder
Senior projectvoorbereider Ooijevaar bevlogen bouwers

Koen: "Ik ruilde mijn onderneming in voor een nieuwe werkgever"

interview

Sinds februari 2020 is Koen gestart bij Ooijevaar | bevlogen bouwers als senior projectvoorbereider. Tot die tijd heeft hij met veel passie zijn eigen bedrijf gerund. Toch koos hij ervoor om zijn onderneming in te ruilen voor een nieuwe werkgever.

Lees verder
Ahmed Affifi bouwkundig adviseur PVM

Ahmed: "Door waardering ben je bereid om extra stappen te zetten"

interview

Vanaf september 2019 is Ahmed gestart als bouwkundig adviseur bij PVM, met een specialisatie 'beheer van bestaande woningvoorraad'. Ondanks de corona maatregelen staat hij geen dag stil. ‘Er is altijd genoeg te doen!'

Lees verder
Josephine projectleider interieur Inbo

Josephine: "Toen ik bij Inbo op gesprek ging viel alles op zijn plek"

interview

Vanaf januari 2020 zocht Inbo een ervaren projectleider met een grote passie voor interieur en slim en snel (ver)bouwen. Na een carrière van 8 jaar in de retailsector koos Josephine ervoor om de stap te maken naar een architectenbureau.

Lees verder
Sandra omgevingsmanager Gemeente Amsterdam

De stad van Amsterdam veilig, bereikbaar & leefbaar houden

interview

Per 1 oktober 2018 kreeg Sandra de kans om via ELLBRU als omgevingsmanager bij de Gemeente Amsterdam aan de slag te gaan. De uitdaging om de stad van Amsterdam veilig, bereikbaar en leefbaar te houden ging van start.

Lees verder
10 tips thuiswerkgeluk vergroten

10 tips om jouw thuiswerkgeluk te vergroten

actueel

Wij delen onze 10 praktische tips om het thuiswerkgeluk te vergroten, zodat jij meer plezier en succes haalt uit het thuiswerken.

Lees verder
Douwe Koopman kopersbegeleider Pontsteiger

Douwe: "Kopersbegeleiding met behulp van BIM"

interview

‘Na een functie bij een aannemer was ik in between jobs. Ik maakte een lange reis naar Australië en Nieuw-Zeeland. Echt schitterend was dat. Toen ik terugkwam belde Bas van ELLBRU.’

Lees verder
Matthew Harrison Revit modelleur Team V architectuur

Matthew: "Alles uit de kast halen met BIM"

interview

Zijn jeugd werd gedomineerd door bouwen met Lego, genieten van het zonnige strandleven van Sydney en uiteraard naar school gaan, waar hij uitblonk in technische vakken.

Lees verder
Bouwkundig talent aantrekken 10 DO’s & DON'Ts

Bouwkundig talent: hoe vind en bind je ze?

actueel

Bouwkundig talent: hoe vind je ze en hoe bind je ze? De 10 DO’s & DON'Ts voor het aantrekken van bouwkundig talent.

Lees verder
Eager to engineer

Ben jij klaar voor een carrièrestap? En benieuwd welke deuren wij voor je kunnen openen? Doe een open sollicitatie en wij nemen snel contact met je op!

100 Watt gebouw
8ste verdieping
James Wattstraat 100
1097 DM Amsterdam

Upload CV (Max. 5 MB) CV toegevoegd
Brief/portfolio (Max. 5 MB) portfolio toegevoegd
ELLBRU maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, advertenties te personaliseren en sociale mediafuncties aan te bieden. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Door hieronder op 'accepteer cookies' te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website ga je akkoord met het privacy- en cookiebeleid.

cookies accepteren