Installatietechniek

We installeren je op de beste plek.

De installatietechniek is een breed vakgebied dat sterk aan belang wint. Binnen de gebouwgebonden installatietechniek ligt de nadruk op duurzaamheid en de ontwikkeling van slimmere technieken. Deze ontwikkelingen maken het werken in de installatietechniek steeds uitdagender. Ontdek relevante mogelijkheden via ELLBRU.

Installatietechniek: sector ELLBRU
Installatietechniek

OPDRACHTGEVERS

In de installatietechniek werken wij veelal voor multidisciplinaire technische dienstverleners. We richten ons op het ontwerpen, installeren, onderhouden en beheren van elektrotechnische en werktuigbouwkundige vacatures.

PROJECTEN

Staal-Kade Amsterdam
Verduurzaming honkbalstadion Haarlem
Rembrandt Park Amsterdam
Valley Zuidas Amsterdam Vero Visuals

FUNCTIES

Binnen installatietechniek kan je alle kanten op: van BIM-coördinator tot werkvoorbereider, van projectmanager tot engineer. Wat je leeftijd en niveau ook is, ELLBRU helpt jou aan een mooie carrièrestap.

Bekijk Installatietechniek vacatures

Ben jij klantgericht en beschik je over brede technische kennis van gebouwinstallaties en -systemen? Ben jij die proactieve service technicus die in staat is om de technische vraagstukken op te pakken en niet wegloopt als het complex wordt? Dan zou deze rol goed bij jou kunnen passen.

Van een warme douche tot het aanzetten van de airconditioning, en van het omhoog draaien van de verwarming tot het aandoen van alle lampen in je huis; we hebben de hele dag met installatietechniek te maken en kunnen geen één dag zonder. Je staat er niet vaak bij stil, maar er zit een hele hoop techniek achter deze sector. Installatietechniek is onmisbaar, en jouw specialisme dus ook.

Installatietechniek kan je opsplitsen in elektrotechniek (E) en werktuigbouwkunde (W). De E staat voor elektrotechnische installaties (o.a. beveiligingsinstallaties, domotica, (nood)verlichting, bliksembeveiliging, laag- en middenspanningsinstallaties). De W staat voor werktuigbouwkundige installaties in een gebouw zoals riolering, sanitair en klimaatinstallaties (o.a. verwarming en airco). De elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties vormen samen een belangrijk onderdeel van elk gebouw. Dit moet dan ook professioneel en naar behoren worden geïnstalleerd, zodat een gebouw beschikt over stromend water en sanitaire voorzieningen, verwarmd en verlicht wordt en voldoende stroompunten heeft. Ook een goede luchtkwaliteit, juiste verlichting en geventileerde ruimtes zorgen voor extra comfort. Hoewel dit logische basisvoorwaarden zijn voor elk gebouw, is er gespecialiseerde kennis en expertise nodig om deze installaties goed, duurzaam en efficiënt te laten werken.

De sector is enorm breed: van geavanceerde totaalinstallaties tot kleinere installaties, en van renovatieprojecten tot nieuwbouw. Ventilatie, luchtbehandeling, regeltechniek, airconditioning, koud-/warmwatervoorzieningen, gebouwautomatisering, technisch onderhoud en centrale verwarming; het valt allemaal onder installatietechniek. Doordat de eisen op het gebied van klimaatbeheersing steeds worden verhoogd, groeit de behoefte aan vakmensen in de installatietechniek iedere dag. En daar hebben wij jou voor nodig!

Maar wat maakt werken in de installatietechniek nou zo leuk? Of je nu in grote kantoorgebouwen verwarming- en luchtbehandelingsystemen aanlegt of cv’s installeert, de wereld van de installatietechniek is voortdurend in beweging en er is altijd wat nieuws te leren. Gebouwen worden steeds slimmer en duurzamer, en de installatietechniek moet zich daarop aanpassen. Aan het einde van ieder project ben jij dé persoon die ervoor zorgt dat men weer een werkende installatie heeft.

Je kunt je op verschillende terreinen binnen de installatietechniek specialiseren. Zo kan je je bijvoorbeeld specialiseren in drinkwater-, brandmeld- of beveiligingsinstallaties, in HVAC-installaties of in sprinklerinstallaties. Je legt installaties en onderdelen aan, onderhoudt en repareert/renoveert deze, zodat bewoners of gebruikers weer van alle gemakken zijn voorzien.