Valley Zuidas, Amsterdam

Valley is de evolutie van het stadsleven op de Amsterdamse Zuidas. Het innovatieve en duurzame gebouw laat zien dat je op één plaats een gezonde balans tussen leven en werk kunt hebben. Het is slim ontworpen en gebouwd, groen én innovatief.

Valley Zuidas Amsterdam Vero Visuals
© Vero Visuals

Valley valt op door de bijzondere architectuur, de groene terrassen met weelderige beplanting en de natuurstenen afwerking. Deze combinatie laat het lijken op een groene vallei, vandaar de naam Valley. Naast dat het gebouw groen van uiterlijk is, is het ook groen van gebruik. De nieuwste inzichten op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en technologie komen hier samen. Het is een extreem energiezuinig gebouw en het heeft een hoge duurzaamheidsscore in alle fasen van een bouwproject: van ontwerp tot realisatie.

Het hart van de Zuidas

Valley bevindt zich in het hart van de Amsterdamse Zuidas. Deze veelzijdige stadswijk laat mensen samenkomen om te wonen, te werken, te verblijven én te genieten van het stadsleven. Het is een echte eyecatcher wat de Zuidas levendiger en groener maakt.

Het complex kent een vloeroppervlakte van circa 75.000 m2. De eerste zeven verdiepingen bestaan uit kantoorruimtes, culturele voorzieningen, een zwembad en winkels. Vanaf de achtste verdieping worden er 196 woonappartementen en een skybar gerealiseerd. Deze appartementen bestaan uit verschillende groottes: van 55 tot 700 m2. Vrijwel alle woningen zijn bestemd voor verhuur. De drie woontorens hebben een hoogte van 97 meter, 76 meter en 66 meter. Ook is het gebouw voorzien van een 3-laagse ondergrondse parkeergarage voor 375 auto’s en 1.850 fietsen. Naar verwachting wordt Valley in het voorjaar van 2021 opgeleverd.

Valley Zuidas Amsterdam Vero Visuals

Technische installatie

ELLBRU is sinds juli 2020 ingeschakeld om onze opdrachtgever te ondersteunen met de uitvoering van de complete gebouwgebonden installaties binnen Valley. Een professional van ELLBRU is werkzaam als projectmanager werktuigbouwkunde. In zijn functie heeft hij de dagelijkse leiding over het projectteam wat bestaat uit een projectcoördinator, bouwkundig tekenaar/BIM modelleur en de uitvoering. Hij zorgt voor de hoogste kwaliteit én de maximale klanttevredenheid. Daarnaast zorgt hij ervoor dat zijn projectteam niet uitloopt op de planning en dat er een goed rendement wordt gerealiseerd. Hij weet altijd wat er speelt en lost de dagdagelijkse issues op. Ook motiveert hij het projectteam om het beste resultaat te behalen. Hij houdt de projectrisico’s goed in de gaten en anticipeert hier meteen op. Een uitdagende functie waar hij ontzettend blij mee is!

Wil jij ook aan toonaangevende projecten werken bij onze opdrachtgevers? Neem contact op.

004
004
004
004
004
004
004
004
004
004

Wat kunnen we voor jou doen?

Op zoek naar een specialist die het verschil kan maken? Laat hier je e-mail of telefoonnummer achter.

Volgend project

Rembrandt Park, Amsterdam
Alle projecten