Service technicus

Ben jij klantgericht en beschik je over brede technische kennis van gebouwinstallaties en -systemen? Ben jij die proactieve service technicus die in staat is om de technische vraagstukken op te pakken en niet wegloopt als het complex wordt? Dan zou deze rol goed bij jou kunnen passen.

Service technicus: functie ELLBRU

SERVICE TECHNICUS

Een service technicus is verantwoordelijk voor het onderhouden, repareren en installeren van technische installaties in gebouwen en woningen. Deze installaties omvatten o.a. verwarming, ventilatie, airconditioning, sanitair en elektriciteit. Service technici werken meestal voor installatiebedrijven en hebben vaak direct contact met klanten. Het is een uitdagende baan met veel mogelijkheden voor groei en ontwikkeling.

Bekijk onze service technicus vacatures

Als service technicus ben jij de technisch specialist die ervoor zorgt dat de gebouwgebonden elektrotechnische /werktuigkundige installaties van de klanten in topconditie zijn. Je bent een echte allrounder met kennis van verschillende (grote) installaties en systemen. Je organiseert je eigen werk (planning, materialen en bijbehorende administratie) en houdt daarbij nauw contact met je collega's uit het team.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhoud, de reparatie en de installatie van verschillende soorten technische installaties. Dit kan variëren van elektrische installaties tot sanitaire voorzieningen en verwarmingssystemen. Je houdt je vooral bezig met het diagnosticeren van problemen, het uitvoeren van reparaties en het onderhouden van de installaties om toekomstige problemen te voorkomen.

De werkzaamheden kunnen zeer divers zijn, afhankelijk van het type installatie waarmee ze werken. Voorbeelden van installaties waar service technici aan kunnen werken zijn airconditioningssystemen, warmtepompen, zonnepanelen, domotica-systemen en waterleidingen. Hierbij draag je bij aan de efficiëntie en veiligheid van deze systemen. In deze functie moet je dus goed op de hoogte blijven van nieuwe technologieën en je vaardigheden up-to-date houden om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke service kan bieden aan je klanten.

Een service technicus moet in staat zijn om onder druk te werken en snel te reageren op noodsituaties. Ook moet je goede communicatievaardigheden hebben om effectief te kunnen communiceren met klanten over problemen en oplossingen. Het is belangrijk voor service technici om klantgericht te zijn en uitstekende klantenservice te bieden.

Jij zorgt er dus voor dat de installaties goed functioneren en helpt klanten bij het oplossen van problemen. Door je technische expertise en uitstekende klantenservice draag je bij aan de tevredenheid van klanten en het behoud van een goede reputatie van het bedrijf. Het is een uitdagende functie waar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt, en waar je allerlei (complexe en grote) installaties tegen komt. Je werkt daarnaast vaak samen met je collega's die je als sparringpartner kunt gebruiken als je ergens niet uit komt.

Wat kan ELLBRU voor jou betekenen?

ELLBRU biedt een service technicus meer dan alleen een carrièrekans. Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende functie bij een van onze opdrachtgevers in de installatietechniek, én een aantrekkelijk maandsalaris met bijbehorende marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast bouw je in de functie van service technicus een groot netwerk op in de installatietechniek terwijl je aan spraakmakende installatietechnische projecten werkt.

Welke route bewandel je?

In de functie van service technicus werk je de eerste periode als professional via ELLBRU en zal je vervolgens – bij wederzijds enthousiasme – in dienst treden bij de opdrachtgever. In deze periode krijg je goede begeleiding van je businessmanager, gericht op jouw persoonlijke ambities. Daarbij krijg je een budget voor diverse opleidingsmogelijkheden en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat je blijft groeien en dat je steeds beter wordt in wat je doet, hoe goed je ook al bent.

Klinkt deze functie als dé nieuwe baan voor jou? En voldoe jij aan de competenties? Dan willen wij jou graag leren kennen. Bekijk onze installatietechnische vacatures en kom bij ons solliciteren!

Meer weten?

Shaquille Kolf

Contactformulier

Laten we snel kennismaken.

Wil jij een nieuwe stap maken in je carrière? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden via ELLBRU. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.