Rembrandt Park, Amsterdam

‘Rembrandt Park’ gaat straks een nieuwe en dynamische bestemming zijn voor zowel bedrijven als publieke faciliteiten in Amsterdam-West. Het project omvat een hoogwaardige renovatie en herontwikkeling van het Ringpark-gebouw, wat zich bevindt op een unieke stedelijke locatie met het op één na grootste park van Amsterdam als tuin.

Rembrandt Park Amsterdam

Ontwikkelingsplan

In de zomer van 2019 hebben vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter en investeerder en ontwikkelaar Round Hill Capital het kantoorgebouw in het Rembrandtpark aangekocht. Samen met Bosman Bedrijven en Dura Vermeer Renovatie Midden West gaan Boelens de Gruyter en Round Hill Capital ervoor zorgen dat het karakteristieke gebouw volledig wordt getransformeerd.

Het team heeft al veel werk verzet en mooie resultaten geboekt. Zo heeft project Rembrandt Park al zijn eerste prijs te pakken op de Bewuste Bouwers Boost, een jaarlijks terugkerend evenement van Stichting Bewuste Bouwers. Met een 9,3 als auditscore heeft het project een hele mooie tweede plek behaalt voor de Best Presterende Bouwplaatsen van 2021. Een mooie prestatie waar ze absoluut trots op zijn! 

Rembrandt Park One maakt deel uit van een ontwikkelingsplan van in totaal drie gebouwen in het Rembrandtpark. Als eerst wordt het bestaande gebouw, Rembrandt Park One, volledig gestript en herontwikkeld. Vervolgens zal de tweede fase van deze ontwikkeling van start gaan: op het perceel zullen twee nieuwe gebouwen worden toegevoegd, namelijk Rembrandt Park Two en Three. De bouw van deze twee gebouwen zullen zorgen voor extra kwaliteit en verdere mogelijkheden voor winkels en voorzieningen. De oplevering van Rembrandt Park Two staat gepland voor het vierde kwartaal van 2024 en de oplevering van Rembrandt Park Three staat voor het derde kwartaal van 2025 op de planning. 

Dynamische, hoogwaardige en duurzame kantooromgeving

Het is een hoogwaardig gerenoveerd kantoorgebouw van 25.000 m² in het Rembrandtpark wat grenst aan de A10, waardoor het een goede bereikbaarheid heeft. Doordat er twee extra verdiepingen bovenop de tien bestaande verdiepingen komen, komt er in totaal 2.500 m² extra oppervlak bij. Zo kan Rembrandt Park straks zowel startups, scale-ups als multinationals een dynamische, hoogwaardige en duurzame kantooromgeving bieden.

Er is een spectaculair uitzicht en directe toegang tot één van de grootste parken van Amsterdam: het Rembrandtpark. Op de begane grond is er een mix van maatschappelijke voorzieningen en kantoorvoorzieningen, inclusief een volledig uit glas opgetrokken paviljoen aan het water met een restaurant en een groot terras met directe verbinding naar het Rembrandtpark.

Ook zal er een sportschool en een koffiebar worden gevestigd, waar bezoekers terecht kunnen voor ontspanning en goede koffie. Kortom: de renovatie van Rembrandt Park biedt straks een aantrekkelijk aanbod van werk én recreatie in stadsdeel Amsterdam-West.

Ontsnappen uit de drukke stad

Ook is er voldoende mogelijkheid om te parkeren. Er is een ondergrondse privé parkeerplaats voor in totaal 161 auto's, inclusief oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Kom je op de (brom)fiets? Geen probleem. Er is namelijk onder het gebouw ruimte voor 800 fietsen en 68 bromfietsen.

Het hoofdgebouw heeft straks 12 verdiepingen bestaande uit flexibele, efficiënte en verhuurbare vloeroppervlaktes van 1.976 m². Het wordt een plek die op elk moment van de week of in het weekend voor jou toegankelijk is. Dus mocht je overnachten in een hotel in deze regio en gebruik willen maken van de publieke faciliteiten ben je altijd welkom.

De herontwikkeling van Rembrandt Park biedt straks meer dan alleen een gebouw met kantoren aan de westzijde van Amsterdam. De unieke ligging in het Rembrandtpark biedt een oase van rust en een spectaculair uitzicht over het parklandschap. De perfecte manier om even te ontsnappen uit de drukke stad.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

Het bestaande gebouw wordt gerenoveerd met respect voor de iconische architectuur uit de jaren 60, waarbij het wordt opengesteld voor de zakengemeenschappen van de toekomst en opnieuw wordt ontworpen volgens een BREEAM Excellent-norm van hoge kwaliteit.

Duurzaamheid staat bij de herontwikkeling van Rembrandt Park hoog in het vaandel. Zo heeft het direct contact met de omgeving, is er veel daglicht door de transparante gevels en wordt het dus een BREEAM Excellent-gecertificeerd kantoorgebouw. Maar dat niet alleen. Op het gebied van verduurzaming beschikt Rembrandt Park straks over een WKO-installatie, lage temperatuur verwarming (LTV), klimaatplafonds en PV-panelen op het dak.

Specialist in klimaattechniek

Bastiaan Koelink is sinds november 2020 werkzaam als werkvoorbereider werktuigbouwkunde bij Bosman Bedrijven. In deze functie draagt hij bij aan verschillende spraakmakende, installatietechnische projecten. Zo ook aan het Rembrandt Park project, een indrukwekkend project waar hij iedere dag met veel plezier aan werkt.

Binnen dit project is Bastiaan verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding vanaf het begin van het project. Dagelijks is hij druk met het aanvragen en spiegelen van offertes, het maken van calculaties, het meedenken over het ontwerp, het maken van berekeningen en het aanpassen/maken van tekeningen in AutoCAD. Maar dat niet alleen. Ook houdt hij zich bezig met het opstellen van componentenlijsten, het aanvragen van offertes, het bestellen van materialen en het onderhouden van het contact met de uitvoerder en onderaannemers.

Een rol waarbij zijn werktuigbouwkundige inzicht enorm is gegroeid, en waar hij stapje voor stapje steeds meer de specialist in klimaattechniek wordt. 

Wil jij ook aan toonaangevende projecten werken bij onze opdrachtgevers? Neem contact met ons op.

Wat kunnen we voor jou doen?

Op zoek naar een specialist die het verschil kan maken? Laat hier je e-mail of telefoonnummer achter.

Volgend project

Antonian Amsterdam
Alle projecten