Assetmanager

De term ‘assetmanager’ komt uit de beleggingswereld, maar de functie duikt steeds vaker op in de vastgoed- en corporatiewereld. Een assetmanager heeft als taak het financieel, strategisch en maatschappelijk beheren van de portefeuille. Wil je meer weten over assetmanagement in de vastgoedsector? Lees dan snel verder.

Assetmanager: functie ELLBRU

ASSETMANAGER

Een asset is een breed begrip, maar komt in de vastgoedsector neer op bedrijfseigendommen (zoals panden/gebouwen) die een waarde vertegenwoordigen voor het bedrijf. Zo kunnen dit in de installatietechniek ook installaties zijn, en in de civiele techniek bijvoorbeeld bruggen en viaducten. Deze assets worden beheerd door de assetmanager, die ervoor zorgt dat er een balans is tussen de kosten, risico’s en prestaties van de asset. Het is dus een combinatie van strategie en uitvoering om het maximale uit de assets te halen, zowel maatschappelijk als financieel gezien. 

Bekijk onze assetmanager vacatures

Een assetmanager zorgt ervoor dat het beheerde vastgoed zo rendabel, duurzaam en aantrekkelijk mogelijk wordt gemaakt. Om aan de doelstellingen van de corporatie te voldoen moeten de gebouwen op financieel, bouwtechnisch, maatschappelijk en gebruiksvriendelijk vlak zo goed mogelijk presteren. De assetmanager zoekt de balans hierin door risico’s in te schatten, kosten te berekenen, maatschappelijke baten mee te nemen en andere woon-technische aspecten van het vastgoed te analyseren. Samengevat is het de verantwoordelijkheid van de assetmanager om de vertaalslag te maken van het portefeuillebeleid naar de uitvoering van de complexplannen. 

Wat kan ELLBRU voor jou betekenen?

ELLBRU biedt een assetmanager meer dan alleen een carrièrekans. Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende functie bij een van onze opdrachtgevers in de sector (maatschappelijk) vastgoed, én een aantrekkelijk maandsalaris met bijbehorende marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden.

Je werkt de eerste periode als professional via ELLBRU en zal vervolgens – bij wederzijds enthousiasme – in dienst treden bij de opdrachtgever. In deze periode krijg je goede begeleiding van je businessmanager, gericht op joúw persoonlijke ambities. Daarbij krijg je een budget voor diverse opleidingsmogelijkheden die bijdragen aan jouw persoonlijke groei. Wij vinden het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en dat je steeds beter wordt in wat je doet, hoe goed je ook al bent.

Meer weten?

Fabian Kamps

Contactformulier

Laten we snel kennismaken.

Wil jij een nieuwe stap maken in je carrière? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden via ELLBRU. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.