Tendermanager

Wij nemen jou mee in de veelzijdige rol van tendermanager. Krijg jij energie van het winnen van aanbestedingen? Dan is deze rol jou op het lijf geschreven!

Tendermanager: functie ELLBRU

TENDERMANAGER

De functie van tendermanager is een cruciale rol binnen organisaties die zich bezighouden met aanbestedingen en projectmanagement. Deze professionals zijn verantwoordelijk voor het volledige tenderproces, van het identificeren van kansen en het strategisch plannen van inschrijvingen tot het coördineren van teams en het schrijven van overtuigende voorstellen. Daarnaast houd je je ook bezig met het begeleiden en sturen van het aanbestedingsproces, onderhouden van contacten met de opdrachtgever, directie, finance-, hr-afdeling en andere disciplines of werkmaatschappijen binnen de organisatie, en het analyseren van markttrends en de concurrentie. Kortom, een tendermanager is dus essentieel in het winnen van nieuwe projecten en het succesvol uitbreiden van de activiteiten van het bedrijf.

Bekijk onze tendermanager vacatures

Als tendermanager is je voornaamste taak het winnen van een tender of aanbesteding. Dit is een procedure waarbij verschillende partijen een opdracht proberen te winnen, door middel van inschrijving via offertes. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de ideale prijsstrategie. Dit zal tot een succesvolle afloop leiden van het proces.

Een aantal andere taken van een tendermanager zijn:

  • Verantwoordelijkheid dragen voor het onderhouden van contacten met de stakeholders en het rapporteren aan de directie omtrent de tenderprocedure;

  • Opstellen en indienen van aanbiedingsdocumenten en het technisch beoordelen van het contract;

  • Leiden van contractbesprekingen bij succesvolle opvolging van de aanbesteding en het overdragen van het aanbestedingsdossier aan het uitvoeringsteam van de organisatie;

  • Afstemmen met de organisatie van de financiën en het omgevingsmanagement (o.a. de technisch en praktisch inhoudelijke haalbaarheid van de aanbesteding);
    In samenwerking met teamleden opstellen van een tenderplan (analyse van kansen, risico's en bepaling van strategie);

  • Adequaat in kaart brengen van de wensen van de opdrachtgever;

  • Vertalen van de behoeftes van de klant naar een tenderpropositie.

In deze functie werk je veelal samen met de directie, finance managers, operationeel managers, programma- en projectmanagers en inhoudelijke teams of specialisten.

Wat kan ELLBRU voor jou betekenen?

ELLBRU biedt een tendermanager meer dan alleen een carrièrekans. Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende functie bij een van onze opdrachtgevers in de sectoren bouwkunde, architectuur of vastgoed én een aantrekkelijk maandsalaris met bijbehorende marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast bouw je in deze functie een groot netwerk op in de bouw- en vastgoedsector terwijl je aan spraakmakende projecten werkt.

Bekijk ons interview met Maura, die via ELLBRU kennismaakte met de rol van tendermanager. Binnen twee weken was het hele sollicitatieproces rond en kon ze beginnen aan deze nieuwe stap in haar carrière.

Welke route bewandel je?

In de functie van tendermanager werk je de eerste periode als professional via ELLBRU en zal je vervolgens – bij wederzijds enthousiasme – in dienst treden bij de opdrachtgever. In deze periode krijg je goede begeleiding van je businessmanager, gericht op joúw persoonlijke ambities. Daarbij krijg je een budget voor diverse opleidingsmogelijkheden en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat je blijft groeien en dat je steeds beter wordt in wat je doet, hoe goed je ook al bent. 

Klinkt de functie van tendermanager als dé nieuwe baan voor jou? Voldoe jij aan de competenties? Dan willen wij je graag leren kennen. Bekijk onze vacatures en kom bij ons solliciteren! ELLBRU geeft jouw carrière een boost.

Meer weten?

Martijn van Stuivenberg

Contactformulier

Laten we snel kennismaken.

Wil jij een nieuwe stap maken in je carrière? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden via ELLBRU. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.