Constructeur

Als constructeur ben jij ijzersterk in het maken van constructieve berekeningen én in het tekenen van de ‘ruggengraat’ van een bouwwerk/staalconstructies. De aangeleverde ontwerpen van de architect worden door de constructeur omgezet in bouwtekeningen. Spreekt deze functie jou aan? Lees dan snel meer over de rol van constructeur.

Constructeur: functie ELLBRU

CONSTRUCTEUR

Van een tekening in potlood en stift tot een volledig uitgewerkt bouwwerk in een 3D model - een constructeur heeft een essentiële rol in het bouwproces. Een (bouwkundig) constructeur is verantwoordelijk voor het berekenen en tekenen van de constructie van een bouwwerk. Hierin beslist de constructeur welke bouwmaterialen geschikt zijn voor de constructie en beoordeelt hij/zij de kosten van constructieve elementen/ingrepen. Een cruciale functie die een grote rol speelt in het veilig bouwen van een bouwwerk zoals een gebouw, brug, viaduct, kranen, windmolens of offshore constructies.

Bekijk onze constructeur vacatures

Het is de verantwoordelijkheid van de constructeur om de vertaalslag te maken van het bouwkundig ontwerp naar een concrete draagconstructie. Hierdoor is de constructeur de verbinder tussen architect en bouwer. In deze functie gaat het om krachtberekeningen, maar ook het ontwerp toetsen op stabiliteit, stijfheid, duurzaamheid en veiligheid. Daarbij zorgt de constructeur er ook voor dat deze getoetst worden aan de normeringen, zoals de NEN, ISO en Eurocodes. In de praktijk betekent dit vaak complete bouwwerken constructief uitwerken tot een 3D model. Vervolgens ziet een constructeur er ook op toe dat er tijdens de realisatie van het ontwerp de technische haalbaarheid van de constructies wordt gewaarborgd.

Wat kan ELLBRU voor jou betekenen?

ELLBRU biedt een constructeur meer dan alleen een carrièrekans. Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende functie bij een van onze opdrachtgevers in de sectoren bouwkunde, civiele techniek of industrie, én een aantrekkelijk maandsalaris met bijbehorende marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden.

Je werkt de eerste periode als professional via ELLBRU en zal vervolgens – bij wederzijds enthousiasme – in dienst treden bij de opdrachtgever. In deze periode krijg je goede begeleiding van je businessmanager, gericht op joúw persoonlijke ambities. Daarbij krijg je een budget voor diverse opleidingsmogelijkheden die bijdragen aan jouw persoonlijke groei. Wij vinden het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en dat je steeds beter wordt in wat je doet, hoe goed je ook al bent.

Meer weten?

Martijn van Stuivenberg

Contactformulier

Laten we snel kennismaken.

Wil jij een nieuwe stap maken in je carrière? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden via ELLBRU. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.