Calculator

In de voorbereidende fase is het de verantwoordelijkheid van de calculator om de kosten van een bouwproject - materiaal, machines en mensen die aan het project werken - te berekenen. Een uiterst verantwoordelijke taak, waarbij hij of zij naast cijfermatig inzicht ook over onderhandel skills en technisch inzicht moet beschikken. Ben je geïnteresseerd in de verantwoordelijkheden van een calculator? Lees dan snel verder.

Calculator: functie ELLBRU

CALCULATOR

Aan de hand van het bestek en bouwtekeningen bepaalt de calculator wat er nodig is om het project tot een succes te maken. Vervolgens zorgt hij of zij er middels offerteaanvragen en onderhandelingen voor dat de kosten voor het project in een heldere begroting komen te staan. In samenwerking met de projectleider wordt vervolgens besloten met wie er in zee wordt gegaan en kan het project beginnen! 

Bekijk onze calculator vacatures

Een calculator berekent wat een project, of een gedeelte ervan, zal gaan kosten. Op basis van contracten, bestek- en bouwtekeningen en overige gegevens stelt hij of zij de prijs van het project vast. Door eerst de contracten en bouwtekeningen te bestuderen, bepaalt de calculator wat en wie er nodig zijn om het project te realiseren. Hierbij moet gedacht worden aan materialen, machines en personeel. Deze begroting op basis van offertes wordt vervolgens uitgebreid met algemene bouwplaatskosten, het risico, BTW en de algemene kosten en winst. Deze aanneemsom is afhankelijk en veranderbaar door onderhandelingen met leveranciers, onderaannemers en andere partijen die in begroot zijn. Door goed te onderhandelen probeert de calculator een zo goed mogelijke prijs te bedingen bij alle betrokken partijen, die vervolgens met instemming van de projectleider het project mogen gaan realiseren. Per organisatie is het verschillend of de calculator dit allemaal of een deel hiervan uitvoert. 

Wat kan ELLBRU voor jou betekenen?

ELLBRU biedt een calculator meer dan alleen een carrièrekans. Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende functie bij één van onze opdrachtgevers in de sectoren bouwkunde, civiele techniek, installatietechniek en vastgoed, én een aantrekkelijk maandsalaris met bijbehorende marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden.

Je werkt de eerste periode als professional via ELLBRU en zal vervolgens – bij wederzijds enthousiasme – in dienst treden bij de opdrachtgever. In deze periode krijg je goede begeleiding van je businessmanager, gericht op joúw persoonlijke ambities. Daarbij krijg je een budget voor diverse opleidingsmogelijkheden die bijdragen aan jouw persoonlijke groei. Wij vinden het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en dat je steeds beter wordt in wat je doet, hoe goed je ook al bent.

Meer weten?

Martijn van Stuivenberg

Contactformulier

Laten we snel kennismaken.

Wil jij een nieuwe stap maken in je carrière? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden via ELLBRU. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.