Bouwkundig tekenaar

Teken voor iets goeds.

We bewonderen de creatieve geest en het technische inzicht van bouwkundig tekenaars. Werk jij goed met jij CAD-software als AutoCAD, Revit of Archicad? Zet jij een ontwerp makkelijk om van schets om naar bouwtekening? Zet dan nu de knop om en teken bij ELLBRU voor mooi werk.

Bouwkundig tekenaar: functie ELLBRU

BOUWKUNDIG TEKENAAR

Een bouwkundig tekenaar vervaardigt bouwtekeningen voor diverse bouwprojecten zoals gebouwen, specifieke constructies en bouwkundige uitvoeringen. Deze gedetailleerde bouwkundige tekeningen bestaan o.a. uit ontwerptekeningen, bouwaanvraagtekeningen, bestektekeningen, werktekeningen en bouwkundige details. 

Een bouwkundig tekenaar staat samen met de architect aan de basis van een bouwwerk. Een architect maakt de visie en ontwerpt het in ruwe vorm – een bouwbouwkundig tekenaar maakt hier een werkbare bouwtekening van met alle technische details. Het is de taak van een bouwkundig tekenaar om de wensen van de architect en de benodigde informatie van de aannemer samen te brengen voor een optimale samenwerking. Door jouw bouwtekeningen weet de aannemer of projectleider precies wat er moet gebeuren op de bouwplaats. Hierdoor ben je als bouwkundig tekenaar de spil tussen de ontwerp- en uitvoerfase. Dankzij jouw werk kan er veilig en efficiënt gebouwd worden!

Bekijk onze bouwkundig tekenaar vacatures

Als bouwkundig tekenaar heb je zeer gevarieerde en gespecialiseerde werkzaamheden. Zo werk je bouwkundige situaties uit, je vertaalt het ontwerp naar technische tekeningen, je maakt renders van het model, je stelt de projectkosten vast, je controleert de opgeleverde tekeningen en documenten, je voorziet de architect van technisch advies en je ondersteunt de technisch projectleider door het contact met opdrachtgevers en andere stakeholders te onderhouden. Een bouwkundig tekenaar maakt veel gebruik van zowel 2D als 3D softwareprogramma’s waarmee technische bouwkundige tekeningen en modellen worden gemaakt. Veelgebruikte programma’s zijn AutoCAD, Revit en Archicad.

Wat kan ELLBRU voor jou betekenen?

ELLBRU biedt een bouwkundig tekenaar meer dan alleen een carrièrekans. Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende functie bij een van onze opdrachtgevers in de sectoren bouwkundearchitectuur of civiele techniek, én een aantrekkelijk maandsalaris met bijbehorende marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Je werkt de eerste periode als professional via ELLBRU en zal vervolgens – bij wederzijds enthousiasme – in dienst treden bij de opdrachtgever. In deze periode krijg je goede begeleiding van je businessmanager, gericht op joúw persoonlijke ambities. Daarbij krijg je een budget voor diverse opleidingsmogelijkheden die bijdragen aan jouw persoonlijke groei. Wij vinden het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en dat je steeds beter wordt in wat je doet, hoe goed je ook al bent.

ELLBRU geeft jouw bouwcarrière een boost!

Meer weten?

Kevin Butselaar

Contactformulier

Laten we snel kennismaken.

Wil jij een nieuwe stap maken in je carrière? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden via ELLBRU. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.