Bruggen en kademuren Amsterdam

Amsterdam is volledig verbonden met het water: de grachten, de vaarten, de Amstel én het IJ zijn haar levensaders. De vele bruggen en kademuren zorgen ervoor dat de wijken en buurten met elkaar verbonden zijn. Echter zijn er honderden bruggen en tientallen kilometers kademuur in slechte staat en toe aan vernieuwing. Om de stad veilig, bereikbaar en leefbaar te houden, is het programma ‘bruggen en kademuren’ gestart.

Bruggen kademuren Gemeente Amsterdam

In dit actieplan worden de bruggen en kademuren op grote schaal onderzocht, bewaakt en vernieuwd. Daarnaast worden er maatregelen uitgewerkt om de overbelasting van de bruggen en kades te verlagen én om de bruggen en kades in gebruik te houden. Het gaat hierbij om 1800 bruggen en 600 kilometer kademuur waar de gemeente Amsterdam eigenaar van is. Hierbij zijn 829 bruggen en ruim 205 kilometer kademuur ondergebracht in het programma om versneld te onderzoeken, bewaken en eventueel vernieuwen. Momenteel wordt er door de gemeente Amsterdam gemiddeld 500 meter kademuur en 1 brug per jaar vernieuwd. Door een innovatieslag wil men vanaf 2024 gemiddeld 2 kilometer kademuur en 6 tot 8 bruggen per jaar versterken en/of vernieuwen.

Kortom: de gemeente Amsterdam heeft de ambitie om de bruggen en kademuren in een hoger tempo te vernieuwen en ondertussen de stad zo veilig, bereikbaar en leefbaar mogelijk te houden.

Omgevingsmanager

Per 1 oktober 2018 is ELLBRU professional Sandra werkzaam als omgevingsmanager bij de gemeente Amsterdam. Als omgevingsmanager heeft ze hele uiteenlopende verantwoordelijkheden: van het managen van de interne en externe communicatie tot het regelen van vergunningen, en van het managen van de omgevingsrisico's tot het ophalen van klanteneisen bij interne en externe stakeholders. In deze functie is ze voor het hele proces verantwoordelijk: van schetsontwerp naar voorlopig ontwerp naar definitief ontwerp. Daarbij heeft ze met veel verschillende stakeholders te maken, wat iedere dag weer anders maakt.

Waar Sandra het meest blij van wordt in haar functie? Als ze weer een stap verder zijn in de voorbereiding, dat je mensen hierin kunt meenemen en dan ook begrip krijgt. Ze probeert zoveel mogelijk weerstand weg te halen bij grote herinrichtingen door goed te communiceren. Sandra krijgt er veel energie van als ze met het hele team hun uiterste best hebben gedaan om een uitdagende deadline te halen. Ook krijgt ze een extra voldaan gevoel wanneer ze stakeholders kan overtuigen en ze uiteindelijk achter het besluit staan.

Op deze foto's vaart ELLBRU collega Rik samen met Sandra en haar collega’s langs 4 projecten die in 2021 in uitvoering gaan.

Wil jij ook aan toonaangevende projecten werken bij onze opdrachtgevers? Neem contact op.

Bruggen Kademuren Gemeente Amsterdam1
Bruggen Kademuren Gemeente Amsterdam1
Bruggen Kademuren Gemeente Amsterdam1
Bruggen Kademuren Gemeente Amsterdam1
Bruggen Kademuren Gemeente Amsterdam1
Bruggen Kademuren Gemeente Amsterdam1
Bruggen Kademuren Gemeente Amsterdam1
Bruggen Kademuren Gemeente Amsterdam1
Bruggen Kademuren Gemeente Amsterdam1

Wat kunnen we voor jou doen?

Op zoek naar een specialist die het verschil kan maken? Laat hier je e-mail of telefoonnummer achter.

Volgend project

Dijkversterking Zeeburgereiland
Alle projecten