In gesprek met Paul: projectleider renovatie bij Pré Wonen

Interview
Paul Kerkhoven projectleider renovatie verduurzaming Pré Wonen

Begin september gaf Paul Kerkhoven ons een rondleiding in Beverwijk waar hij is gestart met een groot renovatieproject waar 156 sociale huurwoningen worden gerenoveerd. Sinds 1 juli is Paul met veel plezier als projectleider renovatie en verduurzaming bij Pré Wonen gestart. Naast dit renovatieproject werkt hij ook aan projecten in o.a. Haarlem en Zandvoort.

Diverse transformatie- en renovatieprojecten

Paul vertelt met een grote glimlach over zijn nieuwe uitdaging: “Ik ben blij dat ik mij mag inzetten voor diverse transformatie- en renovatieprojecten bij Pré Wonen. Een gebouw niet meteen tegen de vlakte gooien, maar juist kijken hoe we het zo goed en duurzaam mogelijk kunnen renoveren - dat maakt mij enorm enthousiast! Het is zonde om een pand met unieke elementen meteen te slopen, dat wil je juist behouden. Het is voor mij dan ook een mooie uitdaging om een pand in een minder goede staat met de juiste ingrepen goed te renoveren. Het gaat hierbij echt om denken in mogelijkheden in plaats van problemen.

Verduurzaming

De renovatiewerkzaamheden zijn enorm divers: van metselwerk tot stucwerk, en van de gevel volledig isoleren tot ventilatie verbeteringen (van natuurlijk naar mechanisch). Door deze werkzaamheden te begeleiden maakt het iedere werkdag weer heel variërend. Buiten renovatie zet ik mij ook graag in voor verduurzaming, wat met de dag een belangrijker onderwerp in de bouwwereld is geworden. Momenteel ben ik druk bezig met het uitvoeren van diverse onderzoeken, waaronder een gevelonderzoek, geluidsonderzoek, funderingsonderzoek, brandveiligheidsonderzoek én asbestonderzoek. Dit kost aardig wat tijd, maar is juist een heel belangrijk onderdeel van het renovatieproject. 

In mijn functie werk ik veel samen met de projectontwikkelaar, projectleider sociaal, bewonersbegeleider en straks ook met de aannemer. Regelmatig zit ik ook met de bewoners van de sociale huurwoningen rond de tafel om hun bevindingen en meningen mee te nemen in de volledig renovatie. Ik ben blij om onderdeel te zijn van Pré Wonen. Door het warme welkom voelde ik mij hier meteen thuis!”

Wil jij ook graag werken in een uitdagende omgeving waar jouw expertise het verschil maakt? Neem contact met ons op.

Contactformulier

Laten we snel kennismaken.

Of je nu uitdagend werk óf de juiste mensen zoekt, het begint met kennismaken. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.