Property manager

Ben jij een energieke, klantgerichte property manager met een sterk ontwikkeld technisch inzicht? En wil jij een belangrijke rol spelen in het technische vastgoedbeheer? Lees dan snel verder.

Property manager: functie ELLBRU

PROPERTY MANAGER

Een property manager is verantwoordelijk voor het beheer van onroerend goed, zoals (huur)woningen, commerciële gebouwen en andere soorten vastgoed. Je houdt je bezig met een grote variatie aan werkzaamheden: van het beheer van huurovereenkomsten tot het coördineren van reparaties en onderhoud, en van het handhaven van de naleving van de regelgeving tot het verhuren van leegstaande eigendommen.

Vastgoed van een vastgoedbelegger (zoals kantoren, woningen, winkels, supermarkten en zorgvastgoed) moeten in goede staat zijn en blijven. Als property manager speel je dan ook een cruciale rol in het waarborgen van de waarde en winstgevendheid van vastgoedbeleggingen. Dit doe je op een verfrissende, duurzame en klantgerichte wijze, en met oog voor digitalisering, kostenbewust handelen en een hoge klanttevredenheid.

Technisch vastgoedbeheer

In deze functie draag je verantwoordelijkheid voor het technisch vastgoedbeheer van een portfolio bestaande uit bijvoorbeeld supermarktketens, woningcorporaties of zorginstellingen. Jij vertaalt de vraag, wens of het beleid van eigenaren en gebruikers naar de juiste invulling. Tevens adviseer je de klant over bouwkundige of technische aanpassingen bijvoorbeeld naar aanleiding van het meerjarenonderhoudsplan (MJOP), veranderde wetgeving of gewoon omdat het beter kan. Hiervoor schakel je de juiste vastgoedprofessionals in, stuurt hen aan en coördineer je de uit te voeren werkzaamheden. Je bent een communicatieve duizendpoot en onderhoudt goed het contact met huurders, leveranciers en overige stakeholders.

Bekijk onze property manager vacatures

Als property manager ben je verantwoordelijk voor het vaststellen en organiseren van onderhoud aan bestaand vastgoed van de klanten van de opdrachtgever. Hierin beoordeel je de technische staat en de specifieke situatie en zet je deze af tegen de geldende normen en gekozen vastgoedstrategieën.

Een aantal van je verantwoordelijkheden zijn:

  • Afspraken maken met leveranciers;

  • Geplande werkzaamheden en bijbehorende consequenties afstemmen met alle partijen;

  • Toezien op de uitvoering.

Dit alles doe je volgens vaste procedures en wet- en regelgeving. Daarnaast zorg je ook voor een juiste en volledige vastlegging voor een correcte informatievoorziening.

Beheer variaties binnen property management

Het takenpakket van een property manager bestaat uit drie verschillende soorten beheer. Zo ben je verantwoordelijk voor het:

  • Technisch beheer: zoals het energiemanagement en het oplossen van lekkages of andere technische issues;

  • Commercieel beheer: hierbij draait het om de doelstelling van het vastgoed, het uitvoeren van analyses en het onderhouden van contacten met potentiële huurders;

  • Administratieve beheer: zoals het afsluiten van huurcontracten en het incasseren van de huur.

De belangrijkste taken van een property manager omvatten het organiseren van het onderhoud aan vastgoed, het bewaken van de realisatie van het onderhoud en het signaleren van mogelijke verbeteringen.

Een andere belangrijke taak van een property manager is het handhaven van de lokale wetgeving en regelgeving met betrekking tot onroerend goed. Dit omvat o.a. het voldoen aan bouwvoorschriften, het aanvragen van de benodigde vergunningen en het op de hoogte blijven van eventuele veranderingen in de wetgeving.

Over het algemeen vereist het beheer van onroerend goed een unieke combinatie van vaardigheden, waaronder een uitgebreide kennis van vastgoedbeheer, financieel management, communicatie en klantenservice. Property managers zijn daarom van onschatbare waarde voor vastgoedeigenaren die hun eigendommen willen beheren en onderhouden zonder zich zorgen te maken over de dagelijkse details.

Wat kan ELLBRU voor jou betekenen?

ELLBRU biedt een (technisch) property manager meer dan alleen een carrièrekans. Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende functie bij een van onze opdrachtgevers in de sectoren bouwkunde, vastgoed of civiele techniek, én een aantrekkelijk maandsalaris met bijbehorende marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast bouw je in de functie van property manager een groot netwerk op in de bouw- en vastgoedsector terwijl je aan spraakmakende (vastgoed)projecten werkt.

Welke route bewandel je?

In de functie van property manager werk je de eerste periode als professional via ELLBRU en zal je vervolgens – bij wederzijds enthousiasme – in dienst treden bij de opdrachtgever. In deze periode krijg je goede begeleiding van je businessmanager, gericht op jouw persoonlijke ambities. Daarbij krijg je een budget voor diverse opleidingsmogelijkheden en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat je blijft groeien en dat je steeds beter wordt in wat je doet, hoe goed je ook al bent.

Klinkt de functie van property manager als dé nieuwe baan voor jou? En voldoe jij aan de competenties? Dan willen wij jou graag leren kennen. Bekijk onze property manager vacatures en kom bij ons solliciteren!

Meer weten?

Fabian Kamps

Contactformulier

Laten we snel kennismaken.

Wil jij een nieuwe stap maken in je carrière? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden via ELLBRU. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.