Sales engineer

We nemen je mee in de rol van sales engineer. Een uitdagende rol waarbij je je sales vaardigheden kan utiliseren binnen de techniek. De functie van sales engineer vraagt om een combinatie van een aantal competenties: je bent gedreven door sales, hebt kennis van techniek, bent initiatiefrijk en gaat oplossingsgericht te werk. Past deze rol bij jou?

Sales engineer industrie

SALES ENGINEER

Een sales engineer is iemand die de combinatie van de technische kennis en de verkoopvaardigheden goed kan samenvoegen. Je bent verantwoordelijk voor de verkoop van soms complexe, technische producten die de werkgever aanbiedt en voor het begrijpen van de wensen van de klant. Je bent een techneut pur sang met sterke commerciële vaardigheden.

Bekijk onze sales engineer vacatures

De dagelijkse werkzaamheden van sales engineers kunnen erg verschillen. Je moet in samenspraak met de salesmanager bij de klanten de behoeften en wensen kunnen identificeren. Dit doe je door langs te gaan bij klanten om ze zo beter te begrijpen en diepgaande gesprekken te voeren of eventuele analyses uit te voeren. Je hebt intensief contact met klanten en prospects over verschillende materialen. Je voert samen met de salesmanager het gehele commerciële traject uit: van aanvragen genereren, bestuderen en interpreteren van de aangeleverde specificaties, stroomschema’s, basistekeningen en ontwerpcodes, offertes maken en opvolgen tot het afsluiten van opdrachten. Daarmee realiseer je het jaarlijkse verkoop- en actieplan. Daarnaast zijn er ook vaak kansen om promotionele acties mede te initiëren en te ondersteunen, op beurzen te staan en presentaties te geven.

In de baan als sales engineer ben je veel bezig om de bestaande klanten te onderhouden en potentiële klanten te werven. Net als een accountmanager of salesmanager is daar ook het doel om het klantenbestand uit te breiden.

Wat kan ELLBRU voor jou betekenen?

ELLBRU biedt een sales engineer meer dan alleen een carrièrekans. Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende functie bij een van onze opdrachtgevers in de industrie, én een aantrekkelijk maandsalaris met bijbehorende marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast bouw je in de functie van sales engineer een groot netwerk op in de industrie, terwijl je aan spraakmakende industriële projecten werkt.

Sales engineer vacatures

In de functie van sales engineer werk je de eerste periode als professional via ELLBRU en zal je vervolgens – bij wederzijds enthousiasme – in dienst treden bij de werkgever. In deze periode krijg je goede begeleiding van je businessmanager, gericht op jouw persoonlijke ambities. Daarbij krijg je een budget voor diverse opleidingsmogelijkheden en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat je blijft groeien en dat je steeds beter wordt in wat je doet, hoe goed je ook al bent.

Klinkt de functie van sales engineer als dé nieuwe baan voor jou? Voldoe jij aan de competenties? Dan willen wij je graag leren kennen. Bekijk onze sales engineer vacatures en kom bij ons solliciteren! ELLBRU geeft jouw carrière een boost.

Meer weten?

Ahmed Ahmed

Contactformulier

Laten we snel kennismaken.

Wil jij een nieuwe stap maken in je carrière? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden via ELLBRU. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.