Mechanical engineer

Als mechanical engineer focus je op het ontwerpen, produceren, berekenen, analyseren en onderhouden van apparaten, machines en systemen. Het is een veelzijdige baan waarbij het van belang is dat je up-to-date blijft van de trends en ontwikkelingen binnen de techniek. Iets voor jou? Lees dan snel verder!

Mechanical engineer - industrie

MECHANICAL ENGINEER

Een mechanical engineer bevindt zich iedere dag in de wereld van de techniek. Je bent dagelijks bezig met het bedenken, ontwerpen, analyseren en verbeteren van producten, systemen en processen. Dit gebeurt niet altijd op kantoor. Bij sommige opdrachtgevers ga je namelijk regelmatig bij klanten langs, waardoor je o.a. een groot netwerk opbouwt.

Mechanical engineers worden ook wel werktuigbouwkundig ingenieur genoemd. Je gebruikt wetenschappelijke kennis voor de ontwikkeling en ontwerpen van technische producten of systemen. Denk hierbij aan regelsystemen, aandrijftechnieken of thermodynamische installaties.

Bekijk onze mechanical engineer vacatures

Een mechanical engineer heeft een veelzijdige baan. De specifieke werkzaamheden kunnen verschillen per sector waarin je werkt. Een aantal van de dagelijkse werkzaamheden van een mechanical engineer bestaan uit:

  • Maken van technische berekeningen

  • Analyseren en testen van systemen en processen

  • Maken van schetsen en ontwerpen in o.a. AutoCAD, Inventor of SolidWorks

  • Maken en uitwerken van offertes, ontwerpen en bestekken

  • Overleggen met uitvoerende afdelingen over de gemaakte ontwerpen en tekeningen

  • Bewaken van de voortgang van een project

  • Opstellen van begrotingen en ervoor zorgen dat ze niet worden overschreden

  • Samenwerken met projectleiders, engineers en andere medewerkers

Wat kan ELLBRU voor jou betekenen?

ELLBRU biedt een mechanical engineer meer dan alleen een carrièrekans. Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende functie bij een van onze opdrachtgevers in de industrie, én een aantrekkelijk maandsalaris met bijbehorende marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast bouw je in de functie van mechanical engineer een groot netwerk op in de industrie, terwijl je aan spraakmakende industriële projecten werkt.

Mechanical engineering jobs

In de functie van mechanical engineer werk je de eerste periode als professional via ELLBRU en zal je vervolgens – bij wederzijds enthousiasme – in dienst treden bij de werkgever. In deze periode krijg je goede begeleiding van je businessmanager, gericht op jouw persoonlijke ambities. Daarbij krijg je een budget voor diverse opleidingsmogelijkheden en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat je blijft groeien en dat je steeds beter wordt in wat je doet, hoe goed je ook al bent.

Klinkt de functie van mechanical engineer als dé nieuwe baan voor jou? Voldoe jij aan de competenties? Dan willen wij je graag leren kennen. Bekijk onze mechanical engineer vacatures en kom bij ons solliciteren! ELLBRU geeft jouw carrière een boost.

Meer weten?

Ahmed Ahmed

Contactformulier

Laten we snel kennismaken.

Wil jij een nieuwe stap maken in je carrière? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden via ELLBRU. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.