't Packhuys Purmerend

Dion de Jong, werkvoorbereider bij UBA Bouw, nodigde ons uit voor een projectbezoek bij 't Packhuys Purmerend, waar hij sinds januari zich met de werkvoorbereiding bezighoudt. Hij nam ons mee naar de keet waar o.a. de werkoverleggen plaatsvinden en liet ons de bouwplaats zien waar UBA Bouw volop bezig is met de bouw van het appartementencomplex.

't Packhuys Purmerend

Bouw van 69 appartementen

't Packhuys Purmerend is een nieuwbouwproject wat in 2021 van start is gegaan. Na het afronden van de sloop van het huidige complex is UBA Bouw gestart met de realisatie van een nieuw woongebouw wat voorzien wordt van in totaal 69 huurappartementen en een ondergrondse parkeerkelder. De begane grond zal voorzien worden van een horecagelegenheid, een fietsenberging, de inrit van de parkeerverdiepingen en de entree van de woningen. Op de eerste verdieping komt er extra parkeergelegenheid.

Vanaf de tweede verdieping zullen de 69 appartementen gebouwd worden. De bovenkant van het gebouw heeft kenmerkende schuine daken wat bestaat uit een aluminium roevendak in combinatie met zonnepanelen, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het gebouw. Het gebouw krijgt in totaal 11 woonlagen en wordt circa 45 meter hoog. Voor de start van de bouw verzorgde UBA Bouw de asbestsanering en de totaalsloop van bestaande opstallen, het saneren van de bodem en het bouwrijp maken. 

Na de sloop in april 2021 zijn ze rond de bouwvak van 2021 gestart met het omleggen van kabels en leidingen, het aanbrengen van damwanden en het uitvoeren van saneringswerkzaamheden. Het heiwerk van het nieuwbouwcomplex is in november 2021 van start gegaan. Naar verwachting wordt het project in het tweede kwartaal van 2024 opgeleverd.  

Bouwen aan je kennisniveau

ELLBRU-professional Dion de Jong is sinds januari werkzaam als werkvoorbereider bij UBA Bouw. Hij is destijds meteen gestart met het project ’t Packhuys in Purmerend, wat precies in deze periode werd opgestart. Hierdoor maakt hij het hele proces van A tot Z mee. Hij werkt voornamelijk vanuit het kantoor in Uithoorn, maar is ook wekelijks op de bouwplaats en in de keet te vinden. 

Hoe Dion de functie van werkvoorbereider ervaart? ‘De werkzaamheden zijn erg leerzaam. Door in teamverband te werken leer ik een hoop over mezelf en haal ik veel plezier uit de samenwerkingen. Het is een groot leerproces tot nu toe, waarbij ik hulp van collega’s krijg wanneer dit nodig is. Vanuit deze rol bouw je enorm aan je kennisniveau over het engineering vak. De informatie die je uitzoekt als werkvoorbereider komt uiteindelijk in de uitvoering naar voren, wat het heel tastbaar maakt.’

De kans om praktijkervaring op te doen

Ook gaan we met zijn leidinggevende, Petrick Oudshoorn (bedrijfsleider), in gesprek: ‘Het is mooi om te zien dat Dion zo enthousiast is over het vakgebied, en dat hij er met volle 100% voor gaat. Het is een echte aanpakker en neemt zijn verantwoordelijkheden serieus. Het is een mooie kans die hij krijgt om praktijkervaring op te doen, zodat hij wellicht in de toekomst kan doorgroeien naar een hogere functie binnen het bouwbedrijf.’

Ook gaat Dion volledig mee in de digitalisering binnen UBA Bouw. Zo werkt hij steeds meer met professionele programma’s als Solibri, Revit en Dalux. Daarnaast heeft hij een grote interesse in BIM. 

Elkaar sterker en beter maken

Dion gaat iedere dag met veel plezier naar zijn werk en zijn groeicurve is nog altijd stijgende: ‘Het is voor mij belangrijk dat mijn werk uitdagend blijft. Zodra ik merk dat dit afneemt, ga ik meteen in de actiemodus. Door de afwisseling van werkzaamheden en projecten waar je aan werkt behoud ik dit werkplezier. Zo ga ik mij in de komende periode bezighouden met nieuwe onderwerpen binnen de functie, waar ik weer veel van op zal steken. Uiteindelijk hoop ik binnen dit bedrijf door te kunnen groeien naar de functie van projectleider/BIM-regisseur, aangezien ik hier een grote interesse in heb. Maar eerst is het van belang dat ik de functie van werkvoorbereider volledig onder de knie krijg en nog een hoop kennis op doe. Stapje voor stapje word ik steeds zelfstandiger. Als stabiel team maken we elkaar steeds sterker en beter in wat we doen. Mooi om dat te zien!’

Sinds 2018 werkt ELLBRU samen met UBA Bouw, wat altijd als een fijne samenwerking is ervaren. Al jaren hebben we goed contact met Petrick Oudshoorn en Edwin de Veld (Hoofd personeelszaken). We hopen dan ook in de toekomst nog veel voor elkaar te kunnen betekenen!

Wil jij ook aan toonaangevende projecten werken bij onze opdrachtgevers? Neem contact met ons op.

T Packhuys Purmerend 1
T Packhuys Purmerend 1
T Packhuys Purmerend 1
T Packhuys Purmerend 1
T Packhuys Purmerend 1
T Packhuys Purmerend 1
T Packhuys Purmerend 1
T Packhuys Purmerend 1
T Packhuys Purmerend 1
T Packhuys Purmerend 1
T Packhuys Purmerend 1

Wat kunnen we voor jou doen?

Op zoek naar een specialist die het verschil kan maken? Laat hier je e-mail of telefoonnummer achter.

Volgend project

Nieuwbouwproject Nieuw-Vennep
Alle projecten