Antonian Amsterdam

Het voormalige hoofdkantoor van Vroom & Dreesman krijgt een nieuw gezicht én een uniek karakter. In het najaar van 2020 is de bouw van deze unieke leef- en werkomgeving voor bestaande en nieuwe huurders gestart. Naar verwachting wordt het gehele project in Q2 van 2021 opgeleverd.

Antonian Amsterdam Ooijevaar MOKA architecten
© MOKA architecten

Hoogwaardige renovatie

Antonian Amsterdam is dé ontmoetingsplek waar prettig werken en leefcomfort samenkomen, waar bedrijven zich kunnen ontplooien en waar creativiteit tot leven komt. Het project bestaat uit twee gebouwen die met elkaar verbonden zijn. Door een hoogwaardige renovatie wordt het een modern en bruisend kantoorpand met o.a. co-working spaces, vergaderruimtes en auditorium.

De karakteristieke architectuur van het voormalige Vroom & Dreesmann hoofdkantoor zorgt ervoor dat het een hele inspirerende leef- en werkomgeving is. Het is voorzien van zowel een ruime parkeerplaats, terras, daktuin, koffiebar als een creatieve hub. In totaal bestaat het project uit 6.900 m2 vloeroppervlak. 

Saamhorigheid en open interactie

Doordat Antonian Amsterdam op de locatie van het voormalige Vroom & Dreesmann hoofdkantoor wordt gebouwd, is het project vernoemd naar Anton Dreesmann die met V&D het eerste Nederlandse warenhuis had. In dit warenhuis bracht hij een grote diversiteit aan producten en mensen samen onder één dak, wat zorgde voor saamhorigheid en open interactie. Deze geschiedenis speelt dan ook een belangrijke rol in dit project. 

Op deze prominente locatie langs de A10 in Amsterdam Zuidpark zijn de contouren van deze eyecatcher al steeds meer zichtbaar. In de afgelopen jaren is het voormalige bedrijvenpark enorm veranderd. Het wordt een stadswijk op een zeer bereikbare locatie voor o.a. creatieve merken en ondernemers die ambities voor een dynamisch bedrijf hebben.

Antonian Amsterdam Ooijevaar MOKA architecten

Design- en beeldproject

In opdracht van PATRIZIA heeft MOKA architecten een ontwerp mogen maken om Antonian Amsterdam te revitaliseren. Samen met Ooijevaar | bevlogen bouwers wordt dit project gerealiseerd. ELLBRU-professional Koen Manneveld is vanuit zijn rol als senior projectvoorbereider bij Ooijevaar | bevlogen bouwers volledig bij dit project betrokken: “Antonian Amsterdam is een design en build project. We zijn gestart met het geheel digitaal inscannen van het bestaande gebouw. Met het definitief ontwerp van de architect als startpunt, hebben wij met behulp van de 3D-scans de uitvoeringstekeningen gemaakt. De tekeningen, gegenereerd uit een 3D-model, delen wij via 360BIM met onze bouwpartners. Op deze manier kunnen we direct clashes detecteren en sturen op oplossingen. De 3D-scans en het 3D-model worden hier tijdens bouwvergaderingen actief voor ingezet. Het digitale platform stelt ons in staat om snel te schakelen en, ook in tijden van Corona, vertragingen tijdens de uitvoering zoveel mogelijk te voorkomen.”  

Wil jij ook aan toonaangevende projecten werken bij onze opdrachtgevers? Neem contact op.

Antonian Amsterdam Ooijevaar Moka Architecten2
Antonian Amsterdam Ooijevaar Moka Architecten2
Antonian Amsterdam Ooijevaar Moka Architecten2
Antonian Amsterdam Ooijevaar Moka Architecten2
Antonian Amsterdam Ooijevaar Moka Architecten2

Wat kunnen we voor jou doen?

Op zoek naar een specialist die het verschil kan maken? Laat hier je e-mail of telefoonnummer achter.

Volgend project

Renovatie station Amsterdam Sloterdijk
Alle projecten