Het Kwadrant - Maarssen

Het project ‘Kwadrant 1’ in Maarssen bestaat uit een transformatie van een kantoorpand (inclusief het omliggende terrein) naar woongelegenheid. Diverse kantoren en bedrijven staan in het plangebied leeg, waardoor het tijd is voor een grote transformatie.

Het Kwadrant in Maarssen nieuwbouw

Van kantoor naar wonen

Op het terrein komen twee nieuwe appartementsgebouwen te staan. In totaal worden er 499 appartementen en 220 parkeerplaatsen in deze twee woontorens van 15 verdiepingen gerealiseerd. Er is voor elk wat wils; zo is er keuze uit sociale huurappartementen, studio/starter woningen, twee kamer huurappartementen, drie kamer huurappartementen én penthouse appartementen. Het huidige kantoorpand wordt in een latere fase getransformeerd naar studentenwoningen. In dit project speelt duurzaamheid een belangrijke rol: er is namelijk ambitie voor EPC 0.25, waardoor bewoners straks een minimale energierekening hebben. Het project zal in 2022-2023 worden opgeleverd.

Kwadrant 1 heeft een unieke vorm van samenwerking tussen co-makers (leveranciers), een aannemer en een architect/bouwkundig team. Vanaf het begin, in de DO fase, worden leveranciers al betrokken bij de discussie over de uitvoering van het gebouw. Leveranciers communiceren over hun producten, zodat het bouwkundig team efficiënt kan werken.

Uitdagingen visualiseren om tot juiste oplossing te komen

ELLBRU-professional Michelle is in haar rol als BIM modelleur bij Klunder Architecten en in samenwerking met We Do Projects betrokken bij de VO fase om ervoor te zorgen dat het architectonisch concept leidend is bij de uitvoering van beslissingen voor het ontwerp. Daarnaast kijkt ze in de DO fase of er voldoende ruimte wordt geserveerd voor constructie, installatie, daglicht, ventilatieopeningen en isolatiediktes, en of het ontwerp voldoet aan brandveiligheidsregels. Tijdens de TO fase worden elementen in meer detail gemodelleerd. Verschillende modellen worden dan samengevoegd om te kijken of er clashes zijn.

Michelle is grotendeels bezig met het Revit model. Op het moment dat ze conflicten tegen komt tussen ontwerpideeën en -wensen van de aannemer, maakt ze meteen een schets om deze uitdagingen te visualiseren en samen met collega’s de juiste oplossingen te vinden. Een uitdagende functie waar ze veel plezier en voldoening uit haalt!

Wil jij ook aan toonaangevende projecten werken bij onze opdrachtgevers? Neem contact op.

Het Kwadrant In Maarssen Nieuwbouw 1
Het Kwadrant In Maarssen Nieuwbouw 1
Het Kwadrant In Maarssen Nieuwbouw 1
Het Kwadrant In Maarssen Nieuwbouw 1

Wat kunnen we voor jou doen?

Op zoek naar een specialist die het verschil kan maken? Laat hier je e-mail of telefoonnummer achter.

Volgend project

Interieurontwerpen Sentia
Alle projecten