Herinrichting Mahlerplein Zuidas

De herinrichting van de zuidelijke kant van het Mahlerplein op de Amsterdamse Zuidas heeft het plein de allure gegeven die bij het gebied past. Het deel van het Mahlerplein, gelegen tussen de torens van Symphony en de Mahlerlaan, wordt van fiets- en scooterparkeerplaats naar een echte verblijfsplaats getransformeerd. Binnen 2,5 maand heeft de gemeente Amsterdam, in samenwerking met verschillende partijen, deze klus geklaard.

Herinrichting Mahlerplein Zuidas Amsterdam

In 2015 heeft de noordelijke zijde van het plein - tussen station Zuid en de Mahlerlaan - al zo’n herinrichting ondergaan, wat het plein naar een hoger niveau heeft getild. In dezelfde stijl is ook het plan voor de zuidelijke evenknie gemaakt. De herinrichting begon met het weghalen van overbodige bestrating en het aanbrengen van natuurstenen contouren en specialistisch grondwerk. Omdat het plein zich boven een parkeergarage bevindt, moest er voor het groen een extra behandelde grondlaag aangebracht worden. Dit bevat lichtgewicht drainage- en zuurstofsystemen, wat voor goede groeicondities heeft gezorgd.

Toezichthouder groen

Lucienne Weststrate is sinds maart 2020 werkzaam bij de Gemeente Amsterdam via ELLBRU. In haar rol als toezichthouder groen zorgt ze ervoor dat projecten soepel en conform de projectdoelen verlopen. Groen verdient extra aandacht binnen zulke grote projecten, omdat het vaak ondergesneeuwd wordt. Daarom denkt Lucienne vanaf het voortraject vanuit het groenbelang mee om het project optimaal te kunnen voorbereiden.

Eén van de projecten waar ze aan heeft gewerkt is de herinrichting van het zuidelijke deel van het Mahlerplein op de Zuidas. Als toezichthouder groen houdt zij zich bezig met de uitvoering van het groen op dit plein. Zo kijkt ze of de juiste soort bomen zijn geleverd, checkt ze de kwaliteit van de geplaatste bomen en controleert ze of deze goed zijn geplant. Lucienne is samen met de aannemer opgetrokken om dit project te laten slagen. Ze kijkt terug op een prettige wisselwerking tussen gemeente en aannemer! 

Wil jij ook aan toonaangevende projecten werken bij onze opdrachtgevers? Neem contact op.

Herinrichting Mahlerplein Zuidas Amsterdam

Wat kunnen we voor jou doen?

Op zoek naar een specialist die het verschil kan maken? Laat hier je e-mail of telefoonnummer achter.

Volgend project

Verduurzaming Jolandaflat in Rijswijk
Alle projecten