Almere De Stripmaker

Nog even wachten, maar straks is de Stripheldenbuurt in Almere maar liefst 112 nieuwbouw huurwoningen rijker! Deze nieuwbouwhuizen worden in de komende periode gebouwd en zijn gelegen in het stadsdeel Almere Buiten.

Almere De Stripmaker Inbo

Wonen aan de Stripmaker

Het project ‘Almere De Stripmaker’ bestaat uit 8 blokken: 3 blokken rijwoningen, 3 blokken rug-aan-rug woningen, een blok portiekwoningen en een blok appartementen. Doordat de blokken in een vierkant staan, wordt er een binnenhof gecreëerd.

Innovatie en duurzaamheid spelen een belangrijke rol bij deze woningen. Zo is iedere woning voorzien van zonnepanelen en zijn er bij de appartementen straks ook luchtwarmtepompen geïnstalleerd. Daarnaast zitten er in de rug-aan-rug-, rij- en portiekwoningen zonneboilers en warmtepompen. Ook zijn er bij deze woningen Movair systemen toegepast – een ventilerende onderdorpel wat verse buitenlucht naar binnen leidt, waardoor er een gezond binnenklimaat ontstaat en er een laag energieverbruik is.

Het projectplan is in opdracht van Trebbe Wonen B.V. uitgevoerd. Op dit moment bevindt het project zich nu in de fase dat de huizen gebouwd kunnen worden.

Uitwerking van hoogwaardige architectuur en technische opgaven

Talitha Timmer is vanaf januari 2020 als bouwkundige bij Inbo via ELLBRU aan de slag. In haar functie heeft ze aan verschillende projecten gewerkt, waaronder Almere De Stripmaker. In de periode van januari tot midden september heeft ze zich voor dit project ingezet. Samen met een collega heeft Talitha het geheel uitgewerkt van VO (voorlopig ontwerp) tot DO-niveau (omgevingsvergunningsniveau) en vervolgens tot UO-niveau (uitvoeringsontwerp). Een architect van Inbo heeft hierbij de gevels van de blokken ontworpen.

Als bouwkundige houdt Talitha zich iedere dag bezig met bouwkundig tekenwerk, het technisch uitwerken van projecten in BIM en het maken van het ontwerp voor bouwkundige modellen met behulp van Revit. Hierin richt ze zich op zowel de technische als esthetische en commerciële onderdelen van een project. In deze functie is ze veel bezig met het verwerken van de verstrekte gegevens in het bouwkundig ontwerp in alle fases van het bouwproces. Daarnaast is ze actief betrokken bij de verdere ontwikkeling van diverse BIM projecten.

Samen met haar team werkt ze iedere dag hard om deze mooie projecten tot een succes te brengen. Talitha is blij dat ze haar bijdrage kan leveren aan de uitwerking van hoogwaardige architectuur en technische opgaven. Na een succesvolle periode van detachering via ELLBRU is Talitha per 2 november bij Inbo in dienst getreden.

Wil jij ook aan toonaangevende projecten werken bij onze opdrachtgevers? Neem contact op.

Wat kunnen we voor jou doen?

Op zoek naar een specialist die het verschil kan maken? Laat hier je e-mail of telefoonnummer achter.

Volgend project

Het Kwadrant - Maarssen
Alle projecten