Een kijkje in de werkdag van Nacer: uitvoerder DGO bij Hemubo

Interview
Uitvoerder DGO Hemubo Nacer Chaouch

Als uitvoerder DGO (Dagelijks Groot Onderhoud) is ELLBRU-professional Nacer Chaouch iedere dag druk met het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Toch creëerde hij voor ons een gaatje in zijn agenda, om ons een ochtend mee op pad te nemen. Graag wilde hij ons een kijkje geven in hoe zijn werkdag eruitziet, met welke stakeholders hij dagelijks te maken heeft, voor welke technische uitdagingen hij soms komt te staan en met welke leuke collega’s hij iedere dag werkt.

Vroege start in de keet

Om 07:00 verzamelen alle timmermannen in de keet. Als uitvoerder plan je de dag- en weekindeling van de timmerlieden, rekening houdend met de deadlines. De dag wordt dan ook gestart met het doornemen van de dagplanning, zodat alle timmermannen goed weten wat er die dag van hen verwacht wordt. Niet alleen de timmermannen zijn ingepland, ook de schoonmaak en transport is meegenomen in de planning. Na een kop koffie gaan de timmermannen op pad en pakt Nacer zijn volle mailbox erbij om te kijken welke mails hij alvast kan beantwoorden. 

Op de koffie

Om 09:30 zijn wij uitgenodigd in de Hemubo Service & Mutatie keet in Zaandam. Onder het genot van een kop koffie laat Nacer zijn werkplek zien en geeft hij ons een rondleiding door de keet. Wat meteen opvalt is de enorme weekplanning op de muur, waarin meteen duidelijk is wat er van wie wordt verwacht. Aan Nacer de taak om deze planning te coördineren en bij te sturen waar nodig is. Wanneer je je omdraait is er een ander groot bord te zien, een bord met een hoop smileys. Op dit bord wordt iedere week bepaalt of het Hemubo team tevreden is over de samenwerking met alle onderaannemers. Dit wordt gemeten op basis van de planning, veiligheid, gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, kwaliteit, opruimen, afspraken, communicatie, respect en opleverpunten. Op deze manier is het heel overzichtelijk waar nog verbeterpunten liggen, waar Nacer vervolgens actie op kan ondernemen. 

Zeer veelzijdige functie

Sinds juni 2021 is Nacer met veel plezier werkzaam als uitvoerder DGO bij Hemubo. Hemubo werkt in Zaandam samen met woningcorporatie Parteon. Samen zetten zij zich in voor het dagelijks onderhoud van diverse (sociale) huurwoningen in Zaandam. DGO staat voor Dagelijks Groot Onderhoud en bevat keuken-, badkamer- en toiletrenovaties. Het team waar Nacer in werkt bestaat uit vaklieden, werkvoorbereiders DMO, uitvoerders DMO en een teamleider. Een team wat goed op elkaar is ingespeeld en fijn met elkaar samenwerkt. In zijn functie heeft Nacer ook regelmatig contact met de bewoners van de wooncomplexen om o.a. de renovatie met hen door te nemen, eventuele problemen op te lossen en wijzigingen in de planning door te geven. Dit is absoluut een belangrijk onderdeel van zijn functie. 

Gemiddeld heeft Nacer 10 woningen onder zich, waar hij verantwoordelijk voor is. Maar wat wordt er precies van hem verwacht in deze functie? Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het DGO (badkamer-, keuken- en toiletrenovaties in bewoonde staat), waarbij je altijd werkt vanaf een steunpunt in de wijk. Je neemt de volledige werkzaamheden op, stuurt de gehele uitvoering aan, bestelt de benodigde materialen en bewaakt de kwaliteit, doorlooptijd en veiligheid op het werk. Maar dat niet alleen. Je bent ook het dagelijks aanspreekpunt voor de opdrachtgever en hebt veel contact met huurders en/of ketenpartners. Daarnaast neem je de werkzaamheden op aan de hand van het prijzenboek en kwaliteitseisen van de opdrachtgever, bewaak je de planning en stel je eventueel een werkplan op. Ook draag je zorg voor het tijdig aanleveren en coördineren van meer- en minderwerk, zodat deze door de werkvoorbereider direct kan worden verwerkt. In de functie overleg je dus regelmatig met de werkvoorbereider, die de voorbereiding verzorgt. Aan de uitvoerder de taak om de kwaliteit, veiligheid en doorlooptijd van het werk te bewaken, en knelpunten te signaleren en daarop te anticiperen.

Voelt als een familiebedrijf

Wanneer je aan Nacer vraagt hoe zijn baan bij Hemubo bevalt, zegt hij met een grote glimlach op zijn gezicht: “Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. Ik ervaar Hemubo als een heel prettig bedrijf. Ik werk iedere dag met leuke en gemotiveerde collega’s. Dan heb ik het niet alleen over de collega’s uit mijn team, maar ook over de bovenste laag van de organisatie. Je ziet regelmatig de directeur op de werkvloer een praatje maken met collega’s. Je bent absoluut geen nummer in de organisatie, wat ik als uniek ervaar! Daarnaast krijg je de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Het is belangrijk om je grenzen aan te geven en gelukkig helpt Hemubo je daar goed bij. Ik ben dus erg blij dat ik hier terecht ben gekomen. Er wordt binnen Hemubo echt naar je geluisterd, wat niet altijd vanzelfsprekend is binnen een bouwbedrijf. Je wordt als werknemer serieus genomen en met respect behandeld. Je zou kunnen zeggen dat het echt als een familiebedrijf voelt.”

Doorslaggevend gesprek

Vanaf het eerste moment voelde Nacer een goede klik met ELLBRU: “Toen ik solliciteerde op een functie bij een woningcorporatie, ging ELLBRU al snel met mij in gesprek om te kijken welke vacatures goed bij mijn wensen en persoonlijkheid paste. Ik ben dan ook erg blij met de carrièrekans die jullie mij hebben geboden. Vanaf het eerste moment zijn jullie je woord nagekomen, en hebben jullie vertrouwen in mij genomen. Dat waardeer ik enorm! Ik heb met zowel Martina als Martijn een goede klik, die ik altijd kan bellen wanneer ik ze nodig heb. In mijn zoektocht naar dé juiste baan heb ik veel recruiters gesproken, waarbij ELLBRU mij vanaf het eerste moment een goed gevoel gaf. Door het persoonlijke contact en het meedenken welke baan mij het meest gelukkig maakt, heb ik voor de eerste keer een échte goede ervaring met recruiters gehad. Ik had de keuze uit twee verschillende banen, maar het gesprek met ELLBRU was voor mij doorslaggevend. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt dat ik deze keuze heb gemaakt!” 

Wil jij ook graag werken in een uitdagende omgeving waar jouw expertise het verschil maakt? Neem contact met ons op.

Uitvoerder Dgo Hemubo Nacer Chaouch Foto8
Uitvoerder Dgo Hemubo Nacer Chaouch Foto8
Uitvoerder Dgo Hemubo Nacer Chaouch Foto8
Uitvoerder Dgo Hemubo Nacer Chaouch Foto8
Uitvoerder Dgo Hemubo Nacer Chaouch Foto8
Uitvoerder Dgo Hemubo Nacer Chaouch Foto8
Uitvoerder Dgo Hemubo Nacer Chaouch Foto8
Uitvoerder Dgo Hemubo Nacer Chaouch Foto8
Uitvoerder Dgo Hemubo Nacer Chaouch Foto8
Uitvoerder Dgo Hemubo Nacer Chaouch Foto8
Uitvoerder Dgo Hemubo Nacer Chaouch Foto8

Contactformulier

Laten we snel kennismaken.

Of je nu uitdagend werk óf de juiste mensen zoekt, het begint met kennismaken. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.