In gesprek met Anna Kovács: NEN 2580 specialist op Schiphol

Interview
NEN 2580 specialist Schiphol Anna Kovács

Anna Kovács kwam ruim vier jaar geleden in contact met ELLBRU. Na een fijne kennismaking is ELLBRU op zoek gegaan naar de juiste vacature en opdrachtgever die helemaal bij Anna past. Al snel was ze enthousiast over de rol van ‘NEN 2580 specialist’ bij één van onze opdrachtgever op Schiphol. In haar functie is ze verantwoordelijk voor o.a. het intekenen van de verhuurbare vloeroppervlaktes van het Schiphol terminal allocatie gebied.

Bouwkundige kennis

Nog steeds werkt Anna met plezier in deze functie: “Ik ben erg blij dat ik deze kans heb gekregen. 7,5 jaar geleden ben ik vanuit Hongarije naar Nederland verhuisd. Door de jaren heen beheerste ik de Nederlandse taal steeds beter. Om de taal nog beter onder de knie te krijgen heb ik vanuit ELLBRU een Nederlandse cursus aangeboden gekregen, waar ik al veel aan heb gehad. Ook ben ik blij dat mijn bouwkundige kennis in de afgelopen jaren flink is gegroeid.

Schiphol houdt zich veel bezig met het verhuren van ruimtes aan winkeliers, horecagelegenheden en andere bedrijven. Het verwerken van deze ruimtelijk data is een flinke klus waarbij niet alleen dossiers verwerkt worden, maar waarbij ook fysiek moet worden ingemeten op locatie. Daarnaast moet data in verschillende systemen worden gemuteerd en dient de vloerbenutting te worden bepaald. Om de deadline te behalen werkt Schiphol met strakke planningen waarvoor dagelijkse coördinatie en aansturing nodig is. Ik werk dan ook met veel verschillende functionaliteiten samen om alles in goede banen te laten verlopen: van een inmeter tot bouwkundig tekenaar, en van een projectcoördinator tot dossierbeheerder. Hierdoor spreek je iedere dag weer met andere collega’s!

Tekenen, controleren en coördineren

Als NEN 2580 specialist ben ik veel bezig met intekenen, controleren en coördineren. Nadat een project op Schiphol is gerealiseerd word ik aangehaakt om alles in te tekenen. Doordat Schiphol gigantisch groot is werk ik aan veel verschillende projecten. Zo werkte ik in de afgelopen periode aan een project waarbij we de VIP-ruimte hebben uitgebreid. Dit gaat niet alleen om extra vierkante meters, maar ook om een grote verandering in faciliteiten. Voor deze verbouwing heb ik de tekeningen in het programma ‘SGIS’ gemaakt. Daarnaast heb ik in de afgelopen weken aan de herinrichting van terminal 1 mogen meewerken. Dit gaat dan om grotere aanpassingen. Als aanvulling op mijn functie werk ik ook mee aan het asset data management, om data meer en beter in te zetten.

Dagelijks werk ik met veel leuke collega's samen en werk ik op een mooie werkplek waarbij ik uitzicht heb op landende vliegtuigen. Het is erg interessant om voor een internationale luchthaven te werken, omdat je met veel grote en complexe projecten te maken hebt. Hoe groter het project is, hoe leuker en uitdagender ik het project vind. Doordat ik deze functie al een aantal jaren doe, duik ik graag in ingewikkelde details. Zo houd ik het uitdagend voor mezelf. Ook blijft het leuk om een kijkje achter de schermen te nemen bij Schiphol, waarbij je iedere keer weer nieuwe dingen ziet en ontdekt.”

Anna wordt door collega’s als een gezellige en vrolijke collega ervaren, maar ook als de meest ervaren kracht in het team gezien. Ze heeft veel kennis in huis door haar werkervaring van de afgelopen jaren. Iets waar ze zeker trots op mag zijn!

Wil jij ook als NEN 2580 specialist aan de slag op Schiphol? Neem contact met ons op.

Contactformulier

Laten we snel kennismaken.

Of je nu uitdagend werk óf de juiste mensen zoekt, het begint met kennismaken. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.