Mike: "Persoonlijk en oprecht zijn, dat is mijn kracht"

Interview
Mike van Roermund businessmanager installatietechniek ELLBRU

Installatietechniek gaat een steeds belangrijkere rol spelen in de bouw. Steeds vaker zie je dat de installateur als leidende partner binnen het bouwproces acteert. We zijn in Nederland veel bezig met verduurzamen - installatietechniek gaat daar een steeds grotere rol in spelen. Mike vindt het mooi om installatietechnische projecten te bezoeken en met eigen ogen te zien hoe het wordt gebouwd.

De wereld van techniek en detachering

We praten met Mike van Roermund, businessmanager installatietechniek bij ELLBRU. Hij is 29 jaar, een geboren en getogen Rotterdammer en woont samen met zijn vriendin Tirsa in Utrecht. In zijn vrije tijd is Mike minimaal één keer per week op de tennisbaan te vinden. Na zijn studie bedrijfseconomie heeft hij een tijdje als financieel medewerker voor een verzekeringskantoor gewerkt. Daarna besloot hij de detacheringswereld in te gaan. “Mijn vader was destijds directeur bij een detacheringsbureau in de techniek en mijn broertje ging ook de elektrotechniek in. Zo ben ik in aanraking gekomen met de wereld van techniek en detachering. Na een periode van bijna drie jaar als financieel medewerker merkte ik dat ik het échte contact met mensen miste. Het werd tijd voor verandering - ik besloot de stap naar de arbeidsbemiddeling te zetten.” 

Een carrièrestap waar Mike nu goed zijn sociale vaardigheden kan inzetten. “Ik leg gemakkelijk contact met mensen en ben oprecht geïnteresseerd in iemand. Ook bouw ik graag langdurige relaties op. Als ik voor een kandidaat aan de slag ga, bijt ik me erin vast en wil ik er alles aan gedaan hebben om ervoor te zorgen dat die kandidaat de juiste baan krijgt. Wanneer het onverhoopt toch niet lukt, wil ik mezelf wel in de spiegel kunnen aankijken dat ik er alles aan heb gedaan.” 

Persoonlijk en oprecht 

Samen met het team installatietechniek staat Mike voor een grote uitdaging: de installatietak vanaf het begin opbouwen. “Bij mijn vorige werkgevers bestond de sector installatietechniek al jaren, waardoor ze een grote database aan kandidaten en opdrachtgevers hadden opgebouwd. Bij ELLBRU zijn we deze sector aan het opzetten, wat erg leuk en uitdagend is! Door de combinatie van goede kwaliteit leveren aan onze opdrachtgevers en veel persoonlijk contact met kandidaten gaat dit erg goed. Naast ons zijn er natuurlijk nog een hoop andere detacheerders die met dezelfde vacatures bezig zijn, waardoor het éxtra belangrijk is om kandidaten aan je te binden. Hoe ik dit doe? Door persoonlijk en oprecht te zijn. Dat zijn ook de kenmerken waar ELLBRU voor staat. Daar sta ik volledig achter.” 

Maar wat maakt de sector installatietechniek nou zo leuk om in te werken volgens Mike? “Installatietechniek gaat een steeds belangrijkere rol spelen in de bouw. Steeds vaker zie je dat de installateur als leidende partner binnen het bouwproces acteert. Om goed op de hoogte te zijn van deze ontwikkelingen houd ik vakgerelateerde websites als Cobouw en Installatie Journaal goed in de gaten, voornamelijk in zo’n spannende tijd als nu. Duurzame technieken die ons moeten helpen de klimaatdoelen te behalen, zoals WKO-installaties en klimaatplafonds, vind ik erg interessant. Het is een snel veranderende markt waarbij de techniek zich enorm snel ontwikkelt, daarom is het écht belangrijk om up-to-date te blijven. Dit geldt ook voor de professionals die in deze sector werkzaam zijn. Via ELLBRU leveren we daar een bijdrage aan, door diverse cursussen en opleidingen aan te bieden. Ik ben blij om onderdeel uit te maken van deze vooruitstrevende en jonge organisatie waarbij ik het gevoel heb dat ik écht het verschil kan maken!”

Ben jij enthousiast geworden over de rol van businessmanager installatietechniek bij ELLBRU? Neem contact met ons op.

Contactformulier

Laten we snel kennismaken.

Of je nu uitdagend werk óf de juiste mensen zoekt, het begint met kennismaken. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.