10 tips om jouw thuiswerkgeluk te vergroten

Actueel
10 tips thuiswerkgeluk vergroten

We leven op dit moment in een bijzondere tijd. Ons werkbureau is omgeruild voor de keukentafel en de wekelijkse werkoverleggen vinden ineens via Skype plaats.

Nederland treft strenge maatregelen om de uitbraak van het coronavirus in te dammen. Het is belangrijk dat we de piek van besmettingen voorkomen. Dit wordt ook wel ‘flatten the curve - vlak de curve af’ genoemd. Het is te laat om het virus weg te laten gaan, maar we kunnen er wel met z’n allen voor zorgen dat het aantal besmettingen zo langzaam mogelijk toeneemt. Een van de maatregelen is zoveel mogelijk thuiswerken, indien dit mogelijk is.

Wij delen onze 10 praktische tips om het thuiswerkgeluk te vergroten:

TIP 1: WAKKER WORDEN

Sta op tijd op en kleed je aan alsof je naar je werk zou gaan. Vergeet ook niet een gezond ontbijt voor jezelf te maken, zodat je met volle energie de dag kan starten.

TIP 2: STRUCTUUR

Maak een overzichtelijke planning en werk in blokken. Op deze manier kan je veel doen op een dag en behoud je een goed overzicht voor jezelf.

TIP 3: TAKE A BREAK

Plan je lunchpauze in en neem een echte break. Dit haalt je even uit je werk om te kunnen ontspannen en met frisse energie verder te gaan.  

TIP 4: UITDAGING

Probeer jezelf iedere dag opnieuw uit te dagen, zodat je de dag met voldoening kan eindigen. 

TIP 5: CLEAN DESK POLICY

Werk in een opgeruimd huis. Dit zorgt ervoor dat je niet snel wordt afgeleid en goed de rust kunt bewaren.

TIP 6: BEWEGING

Maak een sportieve wandeling of trek je hardloopschoenen uit de kast. Houd je lichaam gezond en fit in deze periode (houd hierbij wel de berichtgeving van het RIVM in de gaten).

TIP 7: AVOND

Stop op tijd en leg je werkspullen ’s avonds aan de kant. Het is goed om je werk en privé te scheiden van elkaar, zodat je in de avond tot rust kunt komen.

TIP 8: BUITEN

Ga naar buiten, zolang het nog kan! Even de benen strekken en een frisse neus halen doet ieder mens goed. 

TIP 9: ROUTINE

Creëer een routine die voor jou werkt. Zo raak je het overzicht niet kwijt en haal je alles uit je thuiswerkdag.

TIP 10: EAT THAT FROG

Voorkom uitstelgedrag en start de dag met de belangrijkste taken. Wanneer je dit erop hebt zitten kan je met een geruststellend gevoel ’s avonds je laptop dichtklappen.

Namens het hele ELLBRU team: take care & be safe!

Contactformulier

Laten we snel kennismaken.

Of je nu uitdagend werk óf de juiste mensen zoekt, het begint met kennismaken. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.