Douwe: "Kopersbegeleiding met behulp van BIM"

Interview
Douwe Koopman kopersbegeleider Pontsteiger

Douwe werkt met veel plezier als kopersbegeleider aan het project Pontsteiger, in de Houthaven, aan het IJ in Amsterdam. Hij deelt zijn verhaal met ons.

‘Na een functie bij een aannemer was ik in between jobs. Ik maakte een lange reis naar Australië en Nieuw-Zeeland. Echt schitterend was dat. Toen ik terugkwam belde Bas van ELLBRU. We hadden eerder al eens contact gehad en nu kon hij me plaatsen bij het project Pontsteiger, in de Houthaven, aan het IJ in Amsterdam. Eigenzinnig in vorm en locatie, met een internationale ambitie en allure. Een geweldige uitdaging, want dan werk je echt aan een Landmark. Ik ben daar nu kopersbegeleider.

Project Pontsteiger

Voor de appartementen hebben wij profielen gemaakt van fictieve opdrachtgevers, de potentiële bewoners van Pontsteiger. Mensen, denken wij, met een avontuurlijke inslag en een internationale oriëntatie. De architectonische uniciteit, de rauwe luxe van de voormalige haven en de weidse blik zijn voor hen de reden om hier te willen wonen. Daarom hebben wij gekozen voor ruimtelijke oplossingen, waarin het uitzicht voortdurend centraal staat, zonder de functionaliteit en het comfort van de appartementen uit het oog te verliezen. Alle materialen zijn luxe en toch stoer, elegant en toch sober; het luxeniveau zit vooral in de detaillering. De kopers van zo’n exclusieve plek weten vaak heel goed wat ze willen, als het gaat om bijvoorbeeld de keuken of het sanitair. De betrokken showrooms brengen die specifieke wensen in kaart en ik controleer vervolgens alles op haalbaarheid.

De relatie met ELLBRU is prima. Ik bekijk dat echter vrij nuchter. Ik heb aan ELLBRU deze baan te danken en daar ben ik ze gewoon dankbaar voor.’

Wil jij ook graag werken in een uitdagende omgeving waar jouw expertise het verschil maakt? Neem contact met ons op.

Contactformulier

Laten we snel kennismaken.

Of je nu uitdagend werk óf de juiste mensen zoekt, het begint met kennismaken. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.