Ahmed: "Door waardering ben je bereid om extra stappen te zetten"

Interview
Ahmed Affifi bouwkundig adviseur PVM

Vanaf september 2019 is Ahmed Affifi gestart als bouwkundig adviseur bij PVM, met een specialisatie in het beheer van bestaande woningvoorraad. Door zijn achtergrond als EPA-W adviseur, asbestinspecteur en bouwkundig adviseur heeft hij de juiste kennis in huis om een klant een goed advies te kunnen geven. Ondanks de corona maatregelen staat hij geen dag stil. ‘Er is altijd werk, ook in tijden van corona’.

De sollicitatieprocedure bij PVM is enorm snel gegaan. ‘Het was erg fijn dat ELLBRU goed naar mijn CV heeft gekeken. Uiteindelijk hebben ze mijn gehele CV geprofessionaliseerd, waardoor ik meer kans maakte om op gesprek te komen. Tijdens het kennismakingsgesprek bij PVM was het binnen 15 minuten voor beide partijen duidelijk dat er een match was en dat we er helemaal voor wilde gaan. Twee weken later startte mijn eerste werkdag.’

Uiteenlopende functie

‘Mijn functie als bouwkundig adviseur is erg uiteenlopend. Ik houd mij regelmatig bezig met EPA-W adviezen; hierbij neem ik woningen of complexen op om het energielabel te bepalen. Vervolgens maak ik voor de opdrachtgever een stappenplan om te kunnen verduurzamen in de toekomst. Hierin geef ik advies wat er mogelijk is en hoe dit uitgevoerd kan worden.’

Ahmed is blij dat hij breed inzetbaar is. ‘Het komt soms voor dat een opdrachtgever een asbestinspecteur inhuurt én een EPA-W adviseur inschakelt én een bouwkundig inspecteur inzet. Door mijn brede achtergrond kan ik hem over al deze disciplines adviseren, en kan ik dus echt van toegevoegde waarde zijn voor de opdrachtgever. Het is fijn om de juiste kennis te hebben om op dat moment als expert de opdrachtgever te kunnen adviseren. Het geeft een heel goed gevoel als je hen goed kunt helpen.’

Dankbaar werk

Ook is Ahmed druk met het uitvoeren van conditiemetingen. Hierbij brengt hij in kaart hoe woningen zijn opgeleverd bij de nieuwbouwstatus, de onderhoud status van de gebouwen en wat de degradatiegraad daarin is. Hij maakt hier een 30-jaren onderhoudsplan voor, waarin vermeldt staat welke onderdelen/elementen van het gebouw om de zoveel jaar aangepakt moeten worden. ‘Het maakt het extra leuk dat de bewoners om je komst staan te springen. Ze hopen namelijk dat er uit de controle van de onderhoudsstatus een renovatie komt. Ook woningstichtingen zijn blij met je komst, aangezien je in kaart brengt wat er leeft in een wijk en wat de staat is van hun bestaande woningvoorraad. Hierdoor weten zij precies wat ze kunnen budgetteren voor de komende 10 jaar. Ik ben erg blij om zulk dankbaar werk te doen!’.

In de afgelopen 9 maanden is hij door een senior collega in de praktijk begeleid en heeft hierdoor een hoop geleerd en gedaan. Ahmed hoopt dat hij binnen een half jaar het meeste werk zelfstandig kan uitvoeren. ‘Niet te veel hooi op mijn vork nemen is de grootste uitdaging in mijn huidige functie. Als je iets wilt leren bij PVM, leren ze je alles. Uiteindelijk moet ik mezelf hier een beetje in beschermen, zodat ik niet op mijn tenen ga lopen.’

Ahmed is erg blij dat hij de cursus ‘Conditiemeting NEN 2767 en MJOP’ op zak heeft, die hij via de Vastgoed Business School heeft gevolgd. Binnenkort volgt ook een geluidsmeting cursus, waar hij zich gaat certificeren voor het uitvoeren van geluidsmetingen. In zijn functie bij PVM werkt hij zowel met Vabi, EPAview als met Vastware. Zijn ideale toekomst? Het liefste werkt hij tot zijn pensioen bij PVM!

Waardering

‘Hetgeen waar ik heel blij van wordt in mijn functie is het gevoel ‘wat ik ook doe, het word gewaardeerd’. Door waardering ben je bereid om die extra stappen te zetten. Ik krijg een voldaan gevoel als ik goed heb gewerkt en een goed product heb geleverd waar iedereen blij mee is.’ Ahmed wil graag een allrounder zijn binnen de woningbouw, wat betekent dat hij breed inzetbaar wil zijn en alle vraagstellingen van een klant wil kunnen beantwoorden.

De relatie met Ahmed en zijn businessmanager is erg goed. ‘Als er iets is kan ik mijn businessmanager altijd bellen, het contact is erg laagdrempelig. Ik vind het echt een toegevoegde waarde dat ik via ELLBRU bij PVM terecht ben gekomen. Je wordt namelijk via PVM ingehuurd, waardoor je de mogelijkheid hebt om te kijken of de baan echt goed bij je past. Wanneer er geen match is of de baan uiteindelijk zou tegenvallen, heb je via ELLBRU de mogelijkheid om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Door ergens te werken besef je het beste of de baan echt bij je past. Het is echt een grote ontdekkingstocht voor mij, dat maakt het zo leuk!’.

Enthousiast geworden over de functie van bouwkundig adviseur? Neem contact met ons op.

Contactformulier

Laten we snel kennismaken.

Of je nu uitdagend werk óf de juiste mensen zoekt, het begint met kennismaken. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.